Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

In beeld – Baars verorbert haai

Meestal is het de haai die de vis eet, maar Amerikaanse wetenschappers waren eind juni getuige van de ‘omgekeerde wereld’. Dit zijn de beelden!


Het team bekeek tijdens de expeditie “Windows to the Deep 2019” van de National Oceanic & Atmospheric Administration (NOAA)  de beelden die een ROV op circa 450 meter van de zeebodem maakte.

Op de plek – zo’n 130 kilometer uit de oostkust van de Verenigde Staten – werd gezocht naar de resten van een schip met de naam Bloody Marsh. Het wrak werd niet gevonden, maar de onderzoekers troffen wel een overvloed aan sponzen, koralen en vissen aan.

Aan het einde van de verkennende sessie stuitte de ROV op zo’n elf haaien die zich tegoed deden aan een 2,5 meter lange zwaardvis, die recentelijk het loodje had gelegd en op de bodem terecht was gekomen. Ook krabben en vissen kwamen op het dode dier af.

En dan verschijnt er een wrakbaars (Polyprion americanus) ten tonele. Niet om ook zijn deel van de zwaardvis op te eisen. Nee, hij laat zijn oog vallen op één van de diepzeehaaien. Die gaat er prima in!

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *