Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Impressionesia

Daan van Wijk maakt in Indonesië de film Impressionesia. DuikeninBeeld.tv sprak kort met hem. En we laten je de film zien!

Daan van Wijk filmt al een aantal jaar maar is volgens eigen zeggen eigenlijk nu pas bezig om het onderwaterfilmen te veranderen in ‘onderwater film-maken’. Daar zit nogal verschil tussen. Uiteindelijk is het namelijk pas echt interessant voor de kijker als een film een goede opbouw, een interessante montage en een boodschap heeft. «Ik hoop dat het met deze film enigzins is gelukt. Het was een hele uitdaging om beelden, muziek, commentaar en ondertitels met elkaar te laten matchen. Daar hebben wel wat uurtjes in gezeten en nog zie ik dingen die zou willen veranderen. Maar goed, af is af!»

De film Impressionesia is een documentaire van circa 15 minuten over de onderwaterwereld van Indonesië. Het idee voor de film is eigenlijk ontstaan tijdens de deelname aan de trailerwedstrijd voor het North Sea Film Festival. Alle beelden zijn geschoten in de wateren rond Bali, Bunaken, Lembeh (deze laatste twee in Noord-Sulawesi) en West-Papoea. Naast de cultuur van Indonesie maakte de onderwaterwereld van Indonsië enorme indruk. Vandaar de naam Impressionesia. Impression of Indonesia….«De film heeft ook een duidelijke boodschap. De film is gemaakt met een Sony Mini Digital videocamera in een Ikelite onderwaterhuis en gemonteerd met Pinnacle Studio. Hij is voorzien van commentaar in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Ik maak niet veel gebruik van overlays, overgangen en andere special effects. De montage is eenvoudig maar hopelijk boeiend genoeg… »

Info

Titel: Impressionesia
Maker: Daan van Wijk
Gemaakt in: 2007
Gemaakt met: Sony Mini Digital camera
Gemonteerd met: Pinnacle Studio
Speelduur: 14.58 minuten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief