Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Reizen

Hot reefs, hot corals

Deze nieuwe film maakte de internationaal veelvuldig bekroonde filmmaker Edward Snijders even ’tussendoor’. De aanleiding? Zijn verbazing over de koralenrijkdom in toch wel erg warm water.

Edward, die in 2014 nog met zijn film Bonaire Bonanza het grootste onderwaterfilmfestival in Marseille won, vertelt over deze film:
«Tijdens research voor het 3D project waar ik aan werk, kwamen er veel onderwerpen voorbij die vroegen om nadere uitleg. Een daarvan was de koralenrijkdom in Papoea Nieuw-Guinea. Die koralen blijken het namelijk uitstekend te doen in water van 32 graden en meer. De temperatuur was een prettige verrassing, maar dat koraal bij zo’n dodelijk hoge temperatuur floreert, was onverwacht in tijden waarin je met coral bleaching om de oren wordt geslagen. Voor mij een goede aanleiding om dit fenomeen in het juiste perspectief te plaatsen en de werkelijke oorzaak van coral bleaching duidelijk te maken.»

Tijdens Duikvaker 2015 zal Edward twee dagen lang films vertonen.
Ook zal hij aan de thematafel op de stand van DuikeninBeeld praten over video. Schuif gerust aan en stel je vragen of praat mee.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief