Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Hoogte- en dieptepunten…

Er is veel gebeurd bij Murex in het afgelopen jaar. Pim deelt een paar van de hoogte- en dieptepunten met je.

Als eerste wil ik iedereen nog een Gelukkig Nieuw Jaar wensen en veel duikplezier voor het nieuwe jaar. 2014 was een goed jaar voor Murex en hopelijk wordt 2015 een nog beter jaar.

Na vele jaren afwezig te zijn geweest is Murex in januari 2014 weer aanwezig op de duikbeurs BOOT in Düsseldorf. Dit is een groots succes, het is ongelooflijk om te zien hoeveel mensen Murex nog kennen. De een na de ander stopt bij onze stand en allemaal kennen ze Murex nog. De een is 20 jaar geleden bij Murex geweest, de ander 15 jaar geleden en allemaal hebben ze ontzettend goeie herinnneringen. Tijdens deze beurs wordt ook de basis gelegd voor ons nieuwe product, Passport to Paradise, behandeld in een van mijn blogs van een tijdje terug. Nu is dit product volledig ontwikkeld en hebben we al veel gasten met de boot Noord-Sulawesi rondgevaren. Onder aan de blog zie je de nieuwe Passport to Paradise-video. 

En dan het dieptepunt van het jaar. Op 19 mei 2014 overlijdt Dr. Hannie Batuna geheel onverwachts. Na een val in de Murex tuin hebben we hem naar het ziekenhuis gehaast maar dat mocht niet meer baten. De Murex grondlegger, Manado duikpionier en inspiratiebron voor velen in Noord-Sulawesi is niet meer. Murex zal nooit meer hetzelfde zijn zonder hem. Honderden, zo niet duizend mensen kwamen naar Murex om afscheid van hem te nemen.

Qua duikcursussen hebben we het erg druk gehad. Tientallen nieuwe duikers zijn geïntroduceerd in de onderwaterwereld en kunnen voortaan genieten van alle onderwaterpracht. Hun leven is nu voorgoed veranderd, voortaan geen gewone vakanties meer boeken, alleen nog maar duikvakanties.

Op Bangka hebben we 4 nieuwe bungalows gebouwd. 2 oude bungalows hebben we af moeten breken maar deze zijn vervangen door splinternieuwe duplex bungalows voorzien van alle gemakken die we aanbieden op Bangka. AC, warm en koud stromend water in de open lucht badkamer waardoor je onder de sterren staat te douchen.

Via deze weg wil ik al onze gasten bedanken die in 2014 bij Murex hebben verbleven en gedoken en hopelijk zien we jullie de komende jaren nog een keer terug. Je vindt ons op de Duikvaker beurs in Houten in de Dive & Travel stand.

Kijk ook naar onze “What happened in 2014?” video slideshow op onze Facebook pagina…. 

Links:

http://www.murexdive.com/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief