Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

Hoe tel je 64.000 schildpadden?

Hoe tel je 64.000 schildpadden in korte tijd? Dat wilden onderzoekers van het Raine Island Recovery Project weten en wetenschappelijk aantonen.

Het antwoord is: met drones namelijk! En ze hebben aangetoond dat het werkt. De onderzoekers van de Great Barrier Reef Foundation hebben hun studie onlangs gepubliceerd in het PLOS One Journal.

Er is geen plek op de wereld waar meer groene schildpadden naartoe komen om hun eitjes te leggen dan Raine Island in Australië. Geen wonder dat de stichting dit gebied en de bedreigde schildpadden wil beschermen. Belangrijk daarvoor is de kennis over het aantal schildpadden dat hierheen komt.

Vanuit een bootje schildpadden tellen was hier geen optie gezien de enorme aantallen. De onderzoekers zetten bij 2000 dieren een witte verfstreep op het pantser (de verf laat na enkele dagen los). Met drones werden opnamen gemaakt en op basis van de verhouding dieren met verf en zonder verf kwam men op 64.000 dieren.
De onderzoekers hebben nu aangetoond dat het tellen met drones niet alleen sneller en makkelijker, maar ook veiliger en accurater kan. Bovendien worden de data onmiddellijk en permanent opgeslagen. In de toekomst moeten de schildpadden op basis van de dronebeelden aan de handvan kunstmatige intelligentie worden geteld.

Kijk hieronder hoe het onderzoek heeft plaatsgevonden.

Bron: Great Barrier Reef Foundation

2 reacties

  1. Wat denkt het WNF hiervan? Ik las in een hardpapieren krant dat in het verleden de telling met een factor van 1.73 ONDERschat werd! Allemaal uitgevonden door middel van drones. Behoorlijk positief voor de groene schildpad! dus!

    REAGEREN
  2. Zijn dat allemaal volwassen schildpadden die nog eieren moeten gaan leggen? Dat zijn er echt veel!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief