Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen / Reportagewedstrijd

High Tension!

De spanning loopt op tijdens een duik in Dahab… Duikreporter Drik Van den Bergh doet met zijn verhaal High Tension mee aan de Reportagewedstrijd.

Derde duik dag in Dahab. Vandaag staan er drie duiken gepland: The Canyon, Coral Garden en een nachtduik bij Lighthouse.

De Canyon is een heel spectaculaire duik…
De Canyon ligt ten Noorden van Dahab en wordt gevormd door een scheur in het rifdak en het is één van de bekendste duikstekken van Dahab. Ik ben al een beetje zenuwachtig op voorhand … Ik zal namelijk mijn grenzen moeten verleggen … Mijn buddy Pierre Spirlet heeft er zijn plezier in: hij is al wel meer gewoon! We rijden erheen met de pick-up.

Dirk_Van_den_Bergh_20161202_Canyon-44212  Dirk_Van_den_Bergh_20161202_octopus_citroenbarbeel-44212
De eerst 6 minuten duiken we ondiep door een lagune zodat ik gelukkig wat tot rust kan komen, maar dan zakken we snel naar 18 meter en komt de opening van de Canyon in zicht … brrr… wat een smal donker gat. Moeten we daar in? Ja dus …

We laten ons “vallen” naar het eerste plateau op 30 meter. Dat gaat hier weer niet goed aflopen met mijn luchtverbruik! Impressionant is het wel! Boven ons lijkt de opening waardoor we naar beneden doken nu nog slechts op een groot sleutelgat. Onze duikgids Gunther laat de vroegere uitgang naar de fishbowl zien. Daar mag nu niet meer gedoken worden: de structuur is door de uitgeademde lucht en botsingen tegen de wand met duiktanks en vinnen zo verzwakt en aangetast dat er instortingsgevaar is ontstaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We gaan nog even wat dieper in de andere richting. Daar bevindt zich de smalle doorgang naar een volgende uitgang die zich op 52 meter bevindt … Nee! Stop! Dat is alleen voor TEC-duikers!

Dirk_Van_den_Bergh_20161202_reuzenkogelvis-44212

Gunther wil ons enkel die ingang laten zien en door daar naartoe te gaan stijgen onze bellen onder de poreuze rotsen naar boven. Ik heb er nu wel genoeg van … ik wil uit dit donkere gat en doe teken. We stijgen langzaam naar boven. Prachtige lichtschakeringen en eens de rand bereikt zien we onze eigen bellen door de poreuze rotsen naar boven borrelen. Schitterend schouwspel!

Dirk_Van_den_Bergh_20161202_octopus-44212  Dirk_Van_den_Bergh_20161202_anemoonvisjes-44212

Het duurt nog even eer ik terug mijn “normaal” ademritme gevonden heb en plots zorgt een octopus voor de nodige afleiding. Grappig beestje: hij gaat wat showen voor mijn camera en komt precies uit een tekenfilmpje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij het terugzwemmen blijven we nog wat in de lagune hangen voor foto’s en filmbeelden, maar dan is mijn flesje weer leeg …

Duiktijd 50 minuten, nieuw persoonlijk diepterecord van 31,5 meter én een spectaculaire duikervaring rijker! Op naar het volgende avontuur!

Tekst en foto’s: Dirk van den Bergh

Benieuwd naar de andere inzendingen die al gepubliceerd zijn, klik hier!

De Reportagewedstrijd wordt mogelijk gemaakt door:
la-pura-vista-banner                       bonaire-logo-400px

Ook meedoen? En kans maken op een reis voor twee personen naar Bonaire?
Wil je ook meedoen met de Reportagewedstrijd 2016? Dat kan! Tot en met 15 december kun je inzenden. Klik hier voor alle informatie.
Je maakt kans op een reis voor twee personen naar Bonaire, inclusief vlucht, accommodatie, duiken en autohuur.

LET OP!!!! DE REPORTAGEWEDSTRIJD IS NIET HETZELFDE ALS DE RUBRIEK DUIKREPORTER. ALS JE EEN EERDER GEPLAATST DUIKREPORT WILT INZENDEN VOOR DE REPORTAGEWEDSTRIJD, KAN DAT. JE MOET HET DAN OPNIEUW INSTUREN ZOALS IN DE VOORWAARDEN STAAT VERMELD.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief