Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bart Hoogeveen – Source de Landenouse en mes van Jochen Hasenmayer

Duikreporter Bart gaat op exploratie in zijn favoriete grot – Source de Landenouse. Maar wat heeft dat mes ermee te maken? Lees én kijk de video! 

Source de Landenouse is een bekende grot in het departement Lot in Frankrijk. Het is denk ik mijn favoriete grot. Er zitten veel luchtbellen in het plafond en de vormen die in de bodem, wanden en plafond te zien zijn vind ik erg mooi. Het zicht is er vaak behoorlijk goed. Er is beperkte parkeergelegenheid wat zorgt voor niet al te veel drukte. Ik duik altijd graag bij Landenouse.

Ik was al een aantal keer tot 30 meter diepte geweest. Eerder bij een andere trip met een andere buddy hadden we al het plan om verder te gaan. Het ging toen echter mis toen mijn buddy met een dubbel 18 met 1 van zijn kranen het plafond raakte. Zijn knop van zijn kraan brak toen af wat het einde van de duik betekende.

Nu ging ik weer een poging wagen een aantal jaar later met Dennis. We hadden beide een rebreather met een dubbel 7 met trimix.We hadden beide nog een aantal stages mee (trimix, ean32 en zuurstof) en een scooter per persoon + backup scooter.

Bij het begin van de duik lieten we de zuurstof gelijk achter in de poel. De ean32 stage ging mee tot de 30 meter, de trimix stage bleef de rest van de duik bij ons.

Uiteindelijk zijn we tot circa 80 meter diepte gegaan en tot ruim 1200 meter afstand. We hebben het ‘mes van Jochen Hasenmayer’ gezien. Dit was van een duiker die ruim 30 jaar geleden hier exploreerde.

Het zicht was erg behoorlijk goed. Eigenlijk ging alles zoals gepland. Het ging zo goed en we vonden het zo mooi dat we enkele dagen later de duik nogmaals gemaakt hebben.

De video zegt geeft een goed beeld van de duik en laat zien hoe mooi de grot is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief