Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Roland Hendriks – Het wrakkerkhof bij Gibraltar

Bij Gibraltar liggen de nodige wrakken op de zeebodem. Tijdens zijn vakantie maakt Duikreporter Roland er een paar duiken. 

Tijdens ons verblijf in Gibraltar een aantal duikjes gemaakt in Het wrakkerkhof aan de westkant van Gibraltar. Helaas te weinig tijd om ze allemaal te bekijken maar de meest bekende of intacte aangedaan.
De SS Rosslyn en Sun Swale vanaf de boot en de Spanish Barges, 482M en Batty’s Barge vanaf de kant. Helaas was het westen wind dus het zicht voor daar was slecht, ik vond het meevallen. 3 tot 5 meter voor Nederlandse begrippen was is dat prima. Stroming bij de kantduiken was pittig, ik snapte de keuze van de gids niet om toch de oversteek naar het derde wrak van de Spanish Barges te maken ik zag mijn 2 onervaren buddy’s met schrik in de ogen worsteldend aan het touw hangen terwijl ik bij het tweede wrak bleef hangen en contact met de gids zocht dat we beter terug konden gaan. uiteindelijk kwam hij toe zinnen dat het niet zo verstandig was en kwam terug.
Toen kwam duik 2, een van de Duitse dames had al besloten om door de ervaring van de eerste duik geen tweede te doen. Duikplan besproken, op zich was het een mooie duik om en door het wrak. Voor mij was het een top duik, ik hou er wel van om door de smalle openingen te gaan maar ik snap niet hoe ze het in hun hoofd halen om dit met onervaren duikers te doen. Gelukkig is alles goed gegaan, maar het blijft mij verbazen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief