Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Nachtduiken bij de kerncentrale in Lingen

LocatieSpeicherbecken Geeste (Duitsland)

Duikreporter Harry maakt een nachtduik over de grens in Duitsland. Kijk zijn film met een hoofdrol voor de palingen.

Wil je paling zien, dan moet je in Lingen zijn. In het Speicherbecken van de kerncentrale kunnen je tijdens een nachtduik heel veel van deze vissen zien. Ook snoeken , grote baarzen, zoetwaterkreeften en possen komen voorbij.

De evenementencommissie , in dit geval Nico Zoetbier, had voor OWSV Galathea uit Almelo deze (nacht) duiken georganiseerd.

Om 17.00 uur waren we bij de parkeerplaats. Tot half zes moeten we de hoosbuien uitzitten, maar dan kunnen we ons klaarmaken voor de eerste duik.

Er is al paling te zien, hoewel de meeste nog in hun holen op het “Steinenfeld” zitten. Ook zien we zoetwaterkreeften en later op de terugweg veel kleine vis en een grote baars.

Tussen de twee duiken in kunnen we genieten van een lekker broodje bal met koffie/ thee , krentenbollen en bananen. Ook hier weer een goede actie van de organisator.

Dan om 21.00 uur weer omkleden voor de echte nachtduik. De palingen zwemmen nu overal. Het zijn nachtjagers, dus hebben ze hun holen verlaten. Ook komen we een grote snoek tegen en grote baarzen.

Om 22.45 uur staan we weer bij de auto. Als we net klaar zijn om te vertrekken begint het weer te regenen. Net op tijd klaar. We willen in Neuenhaus nog even een Turkse wrap halen. Dat is vaste prik elk jaar. Om 23.30 uur zijn we daar. Nog net op tijd . Om middernacht sluiten ze.

Om 0.15 uur richting Almelo. Dat is nog een half uurtje rijden. Thuis nog een pilsje en de automaten spoelen. De rest kan morgen wel.

Bijgaand een film van onze nachtduik. De omstandigheden waren niet geweldig. Veel stof en donker, maar hopelijk geeft het toch een beeld van onze ervaringen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief