Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Op sardienenjacht!

1150223_558820964179101_1699517908_n_01Ik mag weer! Ik mag weer naar de Sardine Run, de meest spectaculaire migratie in zee. Maar ben ik dit keer op het juiste moment op de juiste plek?

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in Port Saint John – onder een afdakje want de avocado’s vallen hier van tijd tot tijd knoerthard uit de boom.  Levensgevaarlijk! Ineens snap ik waarom dit de Wild Coast is.

Hier in Port Saint John aan de Indische Oceaan moet het gaan gebeuren. Hier moeten de sardienen langskomen. Niet dat we de sardienen zelf zo graag willen zien. Nee, we willen zien hoe de honderden haaien, dolfijnen en vogels zich tegoed doen aan deze vissen, we willen zien hoe de natuur haar werk doet. Maar wanneer dat gebeurt, niemand kan het ons vertellen.

Shark Explorers is nu al ruim een maand op de ‘run’. Er zijn een paar mooie bait balls geweest, ze hebben kleine bait balls gehad, maar het grote spektakel zoals in 2010 en ook in 2013 is nog uitgebleven. De grote trek is nog niet geweest. De lucht was dit jaar nog niet zwart gekleurd van de vogels, de dolfijnen sprongen nog niet tot aan de horizon uit het water, de stranden lagen nog niet bezaaid met sardienen.

We gaan het zien, we gaan het meemaken. Vanaf morgen zit ik elke dag op een rubber boot op zee. Een prachtige ervaring wordt het sowieso. De oceaan is vol bultruggen en dolfijnen. We gaan speuren en als we ook maar iets zien, gaan we met bloedsnelheid ernaar toe. Want stel dat er een bait ball is, dan willen wij daar natuurlijk bovenop zitten!

 

Linda Ferwerda heeft in juli de Sardine Run gedaan vanuit Port Saint John aan de Zuid-Afrikaanse Wildcoast. Hierover publiceert zij een reeks blogs.

Links:
http://www.sharkexplorers.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief