Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Grüner See nu verboden terrein voor duikers

Een duik in het kraakheldere smeltwater van het Oostenrijkse Groene meer behoort vanaf nu tot het verleden. Er is een duikverbod uitgevaardigd.

Veel koudwaterliefhebbers zullen geschokt reageren bij dit nieuws. Sinds deze maand geldt er een duikverbod voor de Grüner See. Het Oostenrijkse bergmeer staat steevast in de lijst van ’s werelds meest bijzondere duikstekken. Bijzonder is dat het Groene Meer een groot deel van het jaar bijna geheel droog staat en je er kunt wandelen. In de lente loopt het meer echter vol met kraakhelder smeltwater, met het hoogtepunt in de periode van mei tot juni wanneer er 10 meter water boven het groende grasland staat. In die periode kun je duiken tussen de bloemen, struiken en de parkbankjes.

Klinkt allemaal mooi, maar sinds deze maand is het allemaal niet meer mogelijk. Natuurberschermers hebben bewerkstelligd dat er niet meer gedoken mag worden in dit beroemde meer bij het dorpje Tragöss. Reden voor het verbod is dat men er na onderzoek en adviezen van natuur- en landschapbeschermers van overtuigd is dat het karakteristieke heldere water en de vegetatie gevaar lopen door het duiken. Belangrijkste oorzaak is het opwaaiende stof dat door het duiken wordt veroorzaakt en dat de plantengroei belemmert. Staat een duik in de Grüner See nog op jouw bucket list, dan kunnen wij niets anders zeggen dan dat je voorlopig pech hebt. Zolang dit verbod er is, zul je op zoek moeten naar een ander glashelder bergmeer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief