Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Reizen

Gozo boven water

Duiken en boven water gaan op Gozo prima samen! Zorg wel dat je een auto tot je beschikking hebt. Wij hebben enkele tips voor je.

De Azure Window. Ja, denk je, leuk, maar die was toch ingestort? Klopt dat was er één, maar er is er nog een bij Wied il-Mielah en die is ook mooi om te zien. Weet je dat hij ook als ‘klimmuur’ wordt gebruikt?

De Citadel. Hij kan je niet ontgaan, deze burcht die boven Victoria (of voor de Maltezers Rabat) uittorent. Vanaf deze plek werd het eiland verdedigd. Je kijkt hier uit over het hele eiland en de zee. In de Citadel vind je ook de kathedraal en diverse musea en kun je slenteren door de kleine straatjes.

De zoutpannen. Aan de noordkant van het eiland wordt over een lengte van ongeveer drie kilometer zout gewonnen – nog steeds op de traditionele manier. Het zout wordt uit de pannen geschraapt en bewaard in de grotten.

De bakkerij van Maxokk in Nadur. Twee deuren met een gordijntje ervoor. Meer is het niet! Maar druk dat het er is. Vanaf het eiland komen locals hierheen voor de fitira’s, een lokale variant op de pizza. Je moet even geduld hebben, maar het is het wachten waard.

Het il-Ramla-strand. Een echt zandstrand! Dat zie je niet veel op Gozo. Dit strand mag er zijn, je moet er wel een stukje voor lopen, wat ook weer de reden is dat het er niet zo druk is. En vanuit de nabijgelegen Tal-Mixta grot heb je een geweldig uitzicht. Waar die grot is? Vanaf de parkeerplaats over een paar struiken heen stappen en dan door een gat in de grond naar beneden, aldus een local.

Tekst: Patricia van Mourik

5 reacties

 1. Prachtig eiland voor weekje weg

  REAGEREN
 2. Inderdaad Marjo! Het is relatief gezien niet ver vliegen en heerlijke plek om mooie relaxte duiken te maken.

  REAGEREN
 3. Ik had Gozo al wel op mijn lijstje staan om eens te gaan duiken, vooral omdat het redelijk dichtbij is en qua duiken interessant. Maar het kwam er niet van omdat ik meestal koos voor een bestemming waar de rest van het gezin ook iets aan had. Ik had me eigenlijk nooit verdiept in Gozo, omdat ik dacht dat het een soort kale rots was. Maar dit ziet er erg leuk uit, ik ga een linkje naar mijn vrouw doorsturen! Dankzij dit stukje is Gozo ineens veel interessanter geworden.

  REAGEREN
 4. Gozo is zeker heel bijzonder! : ) Het uitzicht vanuit de TalMixta grot doet je verbazen hoe prachtig het eiland kan zijn. Neem ook zeker een huurauto om het eiland te verkennen!

  REAGEREN
 5. @Edward Wij gaan om het jaar met het hele gezin. Prima eiland! Genoeg te doen voor wie niet duikt (en ook voor wie wel duikt).

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief