Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Blog / Reizen

Dare devil op Gozo

Hoe moeilijk kun je het jezelf maken? Patricia van Mourik van Diving Holidays denkt de volgende keer twee keer na.

Cathedral Cove, Gozo. Foto: Patricia van Mourik.

Ik kijk over de rand… oei, dit is wel heel hoog. Of beter gezegd, het water is wel heel ver onder me. En dan te bedenken dat we via een in de rotsen uitgehouwen trap al een eind naar beneden zijn gelopen. Ik wil duiken, ik heb mijn uitrusting al aan. Er zit niets anders op dan via de stalen trap langs het klif naar het water te klauteren. Over de terugweg denk ik nog maar even niet na.

Hoe dichter ik bij het water kom, hoe harder ik de golven hoor klotsen tegen de rotsen. De zee is rustig; als de wind op de kust staat, is het een no go. We verkennen het onderwaterlandschap met grote rotsblokken, zand en zeegras, waartussen klein leven schichtig heen en weer schiet. Het mooiste bewaren we voor het eind van de duik: de Cathedral Cave, de reden van onze duik. Op 5 meter diepte gaan we naar binnen en zwemmen we omhoog om tussen de imposante rotswanden van de grot boven te komen. Het plafond van de koepel zit zeker 15 meter boven ons. Via een spleet komen zonlicht en verse lucht naar binnen. Waanzinnig mooi!

Een paar dagen later

Ik voel de steile trap nog in mijn kuiten. Vandaag duiken we niet, maar verkennen we het eiland met onze huurauto. Bij Wied Il-Għasri lopen we via een zigzaggend pad relaxt naar beneden en zien duikers uit het water komen. Nieuwsgierig als we zijn, vragen we waar ze hebben gedoken. Cathedral Cave! De verbazing is van mijn gezicht af te lezen. De lokale duikers lachen als ik vertel dat wij er ook hebben gedoken, maar vanaf de andere kant. Zij gaan liever de op de makkelijke manier het water in en zwemmen dan langs de kust naar rechts.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Ik denk aan mijn pijnlijke spieren en neem me voor om de volgende keer dan maar geen dare devil te zijn.

Ghasri Valley, Gozo. Foto: Patricia van Mourik.

Tekst en foto’s: Patricia van Mourik

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief