Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Goed voorbereid, maar toch!

Het verzamelen, klaarmaken en inpakken van al je kostbare fotospulletjes vereist een goede voorbereiding maar helaas heb je niet alles zelf in de hand. Daar kwam Leendert Smit weer achter.

Een onderwaterfotograaf, zeker een fanatieke een amateur als ik, is altijd bezig met het verbeteren van zijn (of haar natuurlijk!) techniek. Je kunt boeken of tijdschriften lezen, lezingen volgen, duikeninbeeld bezoeken en natuurlijk veel naar zoetwaterplas of Zeeuwse delta reizen om te gaan fotograferen. Maar het is natuurlijk veel leuker als je een aantal dingen kunt combineren en dat fotograferen ook nog eens in het warme water van een tropisch paradijs kunt doen. Zo’n foto experience met Karin Brussaard leek mij wel wat en ik schreef me in. Vreemd genoeg kreeg ik al snel van  het (duik)reisbureau te horen dat de trip voor september 2014 al helemaal vol zat. Wat te doen? Gelukkig kwam ik al snel een alternatief  tegen bij Underwater Photography Guide (UPG): een 10-daagse trip in april/mei 2014. Workshops, lezingen en vooral veel duiken en fotograferen. De enige die zou ontbreken was Karin natuurlijk maar dat moest dan maar.

Het is nu begin april 2014 en de trip is aanstaande. Omdat het vertrek op Tweede Paasdag is, heb ik een aantal vrije dagen om mijn spullen te verzamelen en in te pakken. Alles lijkt vlot te verlopen tot ik ontdek dat het sluiterknopje van mijn camera is afgebroken. Er steekt nog een klein pinnetje boven de body uit maar dankzij dit pinnetje kan ik nog wel gewoon foto’s maken. Ook het mechaniekje in het huis werkt nog. Geen paniek dus maar vervelend is het wel. Laten repareren doen we wel bij terugkomst, al neem ik wel vast contact op met Nikon.

Mij rest nu verder niets anders dan niet-vergeten-lijstjes opstellen en afwerken en de dagen aftellen. En, oh ja, even de nitrox-opties van mijn nieuwe computer uitvogelen want die gebruik ik in Nederland nooit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief