Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Magic Oceans heeft eigen pier

Na jarenlange voorbereiding en maanden van bouwen is de nieuwe pier bij Magic Oceans Dive Resort in Anda nu in gebruik genomen.


Gasten van het resort op Bohol, Filipijnen hoeven niet meer door het water te struinen om aan boord te komen. Zeesterren en andere dieren op de bodem van het huisrif zijn veilig!  Dankzij de 40 meter lange pier komen gasten zonder moeilijkheden en natte voeten aan en van boord. 

Resortmanager Eef: «We hebben veel berekeningen gemaakt betreft de lengte en de hoogte van de pier. Hij moet bestand zijn tegen alle omstandigheden: hoogtij, laagtij en een harde wind. Uiteindelijk zijn we op perfecte afmetingen gekomen en is de pier 40 meter lang geworden. Het mocht even duren, maar het resultaat is daar. De laatste details, zoals loopplanken en verlichting zijn nu ook klaar.»

Rolstoelvriendelijk

Met de komst van de nieuwe pier is Magic Oceans ook rolstoelvriendelijker. Gasten die minder goed te been zijn, worden nu naar het einde van de pier gereden waar het personeel klaar staat om hen op de boot te tillen. De rolstoel kan ook mee. 
Een van de bungalows was al omgebouwd tot een rolstoelvriendelijke bungalow. Er hangen steunbeugels in de badkamer en er is een oprijplank om het hoogteverschil van trottoir naar bungalow gangbaar te maken voor een rolstoel. De pier zorgt ervoor dat deze gasten nu ook gemakkelijk op de boot kunnen komen om te kunnen duiken. 

Onderwaterleven 

Niet alleen voor gasten is de pier een uitkomt. Er zijn al allerlei nieuwe bewoners gespot rondom de pier: leaf fish, frogfish, leaf ghost pipe fish en clownfish. De verwachting is dat er nog meer bijzonder onderwaterleven gespot gaat worden rondom de palen van deze nieuwe aanwinst! Een fantastische plek om je duik of snorkelervaring te beginnen en te eindigen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief