Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Filipijnen (1)

In dit eerste deel van het drieluik Filipijnen doet Carla verslag van het duiken op een voor haar nieuwe bestemming.

Datum 17-18-19 oktober 2012
Locatie Malapascua

Ik/we waren nog nooit op de Filipijnen geweest. Drie leden van mijn vereniging en nog 2 ons goed bekende heren. Na een lange maar voorspoedige reis, waren we best blij om op Malapascua te zijn en een beetje te kunnen bijkomen. Heerlijk hotel/resort, aan het strand en met zwembad. Aangemeld bij de duikbasis, naast ons resort, en voor de volgende morgen afgesproken. Nog niet de voshaaiduik om 5 uur ’s morgens, maar voor 3 duiken wat later op de dag.

De eerste duik was niet overweldigend, maar de daarop volgenden des te meer. We zijn de 2 volgende ochtenden wel mee geweest voor de thresher sharks, met goed gevolg overigens, maar wat er verder allemaal te zien is, is prachtig. Ik ga niet duik voor duik melden wat er allemaal voorbij kwam, of waar wij aan voorbij zwommen, maar we hebben op Malapascua, onze eerste standplaats, 10 duiken gemaakt. Ik heb in totaal 30 duiken gemaakt, dus ik zal mijn verhaal in 3 delen brengen, dan blijft het ook leuk en leesbaar voor iedereen, hoop ik tenminste ;o)

Wat ik in ieder geval de eerste 10 duiken heb gezien en wat ik echt geweldig heb gevonden de Indian Walkman, een bizar klein visachtig beestje, dat zich op zijn vinnen over het zand beweegt. De Melibe naaktslakken, echt groot en zo raar als ze door het water bewegen.

Mini-blauwe sepiaatjes, echt heel fel gekleurd, dwerg paardvleugelvissen, scheermesvissen, allerlei zeepaardjes en voor het eerst voor mij een sterrenkijker!!!

En de voshaaien natuurlijk, die kwamen zo dichtbij, indrukwekkend en zo mooi! Op onze duiken rond Malapascua hebben we ook verpleegsterhaaien en witpuntrifhaaien gezien. Verschillende frogfishes, waarvan ik er eentje zelf heb gevonden. High five met de gids onderwater ;o)

Dan de slakken, ook in een behoorlijk aantal soorten en kleuren aanwezig. Tja en natuurlijk niet te vergeten, de mandarijnvisjes tijdens hun paarritueel, echt de moeite waard om nog even met je biertje te wachten en eerst nog een schemerduikje te maken. Ja, toen we na 4 nachten vertrokken waren we al helemaal in een tevreden stemming!

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief