Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Geslaagde duikmarathon voor het KWF

Een weekend in september, hét weekend van de duikmarathon die wordt georganiseerd voor het KWF. Sabine Versteeg, zelf lid van het organisatiecomité, blikt terug. En dat doet ze niet ontevreden!

Het is zaterdag 19 september, vroeg in de ochtend. Op het terrein van T.O.V. Gagnan is er al volop bedrijvigheid. Nadat de dag ervoor al hard gewerkt is om het terrein op te bouwen, worden de vroege uurtjes nog benut om de puntjes op de i te zetten. Overal waar ik kijk, zijn vrijwilligers druk in de weer. Er wordt nog een rondje gelopen over het terrein en de taken worden verdeeld. Er is nog tijd om een kopje koffie of thee te drinken voordat de eerste duikers zich melden.

In het begin is het even wennen i.v.m. met de coronamaatregelen, de inmiddels welbekende 1,5 meter maatregel en het regelmatig desinfecteren van de handen. Gelukkig pakt iedereen dit goed op en achter de bar en bij de catering wordt er keurig met handschoenen en mondkapjes gewerkt.

Nieuw dit jaar zijn de clinics volgelaatsmasker, trimmen zonder vinnen voor de instructeurs van de NOB en er is een heuse snorkelexpeditie. Voor al deze specialisaties is een grote opkomst van enthousiaste deelnemers. Na de speech van de voorzitter gaan de eerste duikers te water. Dankzij het goede weer is de opkomst groot. De meeste duikers worden aangemoedigd door vrienden en familie, wat zorgt voor een gezellige bedrijvigheid – de catering maakt overuren. Hoewel het op de dag zonnig en warm is, koelt het in de nacht flink af. Er wordt dan ook dankbaar gebruikt gemaakt van de houtkachel en de hottub (uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen).

— Wel heel bijzonder is dat deze steur in een tijdsbestek van een paar uur zeker 40cm in lengte is gegroeid. — 

Ook de grote steur wordt door diverse buddyparen gespot en evenals vorig jaar maakt deze mooie vis dankbaar gebruik van de lamp van de duikers om zo zijn voedsel te verorberen. Wel heel bijzonder is dat deze steur in een tijdsbestek van een paar uur zeker 40cm in lengte is gegroeid. Zijn de eerste duikers blij te kunnen vermelden dat hij 1,20m is, de laatste duikers zijn ervan overtuigd dat hij zeker 1,60m groot is.

Vuurpijlen

Om twaalf uur s ’nachts worden er 3 vuurpijlen de lucht in geschoten om onze leden te herdenken – zij zijn de aanleiding voor dit mooie event. Dan is het al weer zondag 20 september. In de vroege ochtend net na het ontbijt komt arts Diederick Wouters een lezing geven over  ‘check je hart‘ en een stukje over corona want ook voor (sport) duikers is het belangrijk om op de gezondheid te letten. Ook deze lezing wordt goed bezocht.

Nadat op zondag even na 13:00 uur de laatste duikers het water uit zijn, klinkt er een hard geluid door de luidspreker om het einde van de duikmarathon aan te kondigen, gevolgd door een speech van de voorzitter waarin alle vrijwilligers en de nog aanwezige bezoekers worden bedankt voor de tomeloze inzet dit weekend en in de aanloop ernaartoe. Om het verenigingsgevoel compleet te maken wordt na het evenement het terrein binnen een mum van tijd weer afgebroken.

— Trots! Met elkaar hebben we € 8250 opgehaald voor KWF kankerbestrijding voor onderzoek naar kanker. — 

Toch raar dat na maanden van voorbereiding de duikmarathon ineens voorbij is. Gelukkig hebben we de foto’s nog en kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend waarin het weer gelukt is om 24 uur lang duikers in het water te hebben. Een weekend waarin werd gelachen maar waar ook mooie, ontroerende verhalen werden verteld. Trots kunnen we dan ook vermelden dat we met elkaar €8250,- hebben opgehaald voor KWF kankerbestrijding voor onderzoek naar kanker.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief