Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marleen Baas – Duiken voor het goede doel: KWF Gagnan duikmarathon

Een duikmarathon om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. Marleen Baas vertelt over de achtergrond, de deelnemers en de opbrengst.

Vrijwel iedereen kent in zijn omgeving wel iemand die getroffen is door een kwaadaardige aandoening. Misschien heb je het zelf gehad of moet je een naaste missen door deze verschrikkelijke ziekte. Dit jaar zijn wij binnen duikvereniging Gagnan opnieuw een duiker verloren aan kanker. Dit had impact op iedereen en al snel onstond er aan de bar in het clubhuis het idee om iets te gaan doen. Ook wij wilden graag iets bijdragen aan kanker onderzoek. Snel kom je dan uit bij de acties voor het KWF.

IMG_8674-86597

En we zijn duikers, dus er moest gedoken worden. Het werd een 24 uurs sponsor duikmarathon. Het idee was om 24 uur lang duikers te water te hebben in de Beldert. Elk uur nieuwe buddyparen.

En het is gelukt! Zelfs diep in de nacht zijn er elk uur duikers te water gegaan. En waarschijnlijk hebben deze duikers de mooiste duiken gemaakt. Want de grote steur uit de Beldert blijkt in de nacht graag te komen spelen. Overdag zie je hem alleen in de verte snel langs zwemmen, diep in de nacht komt hij even “knuffelen” tot vreugde van de duikers.

IMG_8681-86597

In het totaal zijn er in 24 uur 114 duiken gemaakt door 83 verschillende duikers. Twee duikers hebben zich uitgesloofd en hebben 5 duiken per persoon gemaakt.

De opbrengst van de marathon was uiteindelijk 3500 euro voor het KWF!

Speciaal valt te noemen de grote bijdrage van duikvereniging Thalassa uit Amersfoort en duikvereniging Q-divers uit Culemborg. Maar ook de bijdrage van alle individuele duikers was erg fijn. Het geeft een goed gevoel dit met zijn allen te doen.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *