Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Freediving

Freediven in Noord-Sulawesi met Thalassa Dive Resorts

Vanaf 2019 is het mogelijk om te gaan freediven in Bunaken National Marine Park. Thalassa Dive Resorts biedt een ruime keus – van beginnerscursussen tot opleidingen en trainingen tot freediving-instructeur.

Freediven doe je bij Thalassa met Stanley Sradaputta (met een diepte van 81 meter de houder van het Indonesische nationale record) en zijn freedivingpartner Gisele Gao. We stellen ze even aan je voor…

Vertel, wat is jullie verhaal?

Gisele: «Ik studeerde vroeger in een ziekenhuis in Beijing, maar na een vakantie in Borocay in de Filipijnen waar ik mijn Open Water Duiker brevet haalde, raakte ik verslingerd aan het duiken. Ik verliet de gezondheidszorg voor een nieuw leven in het water: ik werd Divemaster en haalde mijn instructeursbrevet in Maleisië. Ik raakte bevriend met een freediving-instructeur die me kennis liet maken met de sport. Zo werd ik uiteindelijk zelf freediver én freediving-instructeur.»

Stanley: «Vijf jaar geleden zag ik een aantal freedivers hun ding doen en vond daarin een openbaring: mensen kunnen zó lang hun adem inhouden? Ik was toen scuba instructeur en ik raakte gefascineerd, dus ik nam meteen een paar lessen. De rest is geschiedenis.»

  

Wat iedereen natuurlijk wilt weten: wat zijn jullie persoonlijke records?

Gisele: «In de Constant Weight klasse (met vnnen) zit ik nu op 45 meter diepte.»

Stanley: «Naast mijn nationale record van 81 meter, dat ik behaalde tijdens de Asian Freediving Cup in de Filipijnen, zit ik op 75 meter in de Free Immersion-klasse. Dit betekent duiken zonder vinnen – je trekt jezelf langs de lijn de diepte in. Tot slot heb ik een diepte behaald van 51 meter in de klasse Constant No Fins: geen vinnen, geen lijn aanraken, en daardoor een relatief érg langdurige duik.»

Wat vind je zo aantrekkelijk aan freediven?

Stanley: «Het feit dat je jezelf constant uitdaagt. Na vijf jaar trainen kan ik mijn adem tot wel vijf minuten inhouden. Dat geeft me een enorm goed gevoel.»

Tot slot, hoe hebben jullie ons gevonden?

Gisele: «Stanley en ik kennen veel duikers in Indonesië, en zo zijn we uiteindelijk beland in Manado. De naam Thalassa werd nogal vaak genoemd, dus dat is een van de redenen dat we Simone benaderd hebben om samen te werken.»

Stanley: «Simone heeft nogal wat ervaring, dus Thalassa leek me een logische keuze!»

Heb je interesse in freediving, neem dan contact op met Thalassa Dive Resorts Indonesia.

Tekst: Arjen Bokhoven, Thalassa Dive Centers

www.thalassamanado.com

In de video zie je Stanley in actie als scheidsrechter tijdens een freedivingcompetitie vanuit Thalassa Manado op Bunaken.

2 reacties

 1. Ik had al genoeg redenen om naar jullie toe te komen maar dit is extra leuk. moet je een opleiding vooruit boeken?

  REAGEREN
  • Hoi Jeanette, altijd leuk om te horen!
   Wat de opleiding betreft, die kun je gewoon hier ter plekke boeken.

   We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen!

   Arjen – Thalassa

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief