Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Fotowedstrijden / Nieuws

Foto- en videowedstrijd: Guylian Seahorses of the World 2018

Je kunt weer foto’s en dit keer ook video’s insturen voor één van de leukste wedstrijden: Guylian Seahorse of the World. Iedereen wint en beter nog, je helpt Project Seahorse.

Foto: Luc Eeckhaut

Voor de zevende keer organiseert Guylian, in samenwerking met de Vlaamse duiksportfederatie NELOS de zeepaardjes fotowedstrijd Guylian Seahorses of the World ten voordele van Project Seahorse.  De deelname aan de wedstrijd is gratis. Bovendien ontvangt elke deelnemer een gratis pakketje Guylian chocolade ter waarde van minimum 20,00 euro, dat afgehaald kan worden tijdens de proclamatie en het festival van het Open Belgisch Kampioenschap 2018, wedstrijd voor onderwaterfotografie en -videografie, die plaatsvindt op zaterdag 17 november 2018 in TODI.  De winnaars van de zeepaardjesfotowedstrijd worden daar bekend gemaakt.

Nieuw is dat je dit jaar ook kan deelnemen met een videofilm.

Foto: Els Van den Borre

Naast één van vijf publieksprijzen maken de deelnemers aan de Guylian Seahorses of the World 2018& fotowedstrijd kans op één van de vier hoofdprijzen (3 voor foto en 1 voor video). Er is ook nog een extra prijs: Hugyfot Beste zeepaardfoto. Als je ook je foto’s waarmee je deelneemt aan de wedstrijd plaatst op www.iseahorse.org, dan kan je een determinatieboek over zeepaardjes winnen.

Foto: Sam Taylor

Wat is Project Seahorse?

Project Seahorse doet wereldwijd onderzoek naar zeefauna en -flora en zet beschermingsprojecten op specifiek gericht naar de sterk bedreigde zeepaardjes. Zeepaardjes zijn immers in vele opzichten bijzondere dieren: het zijn meesters in camouflage, het zijn de mannetjes die zwanger worden en ze hebben een uniek begroetingsritueel. Hun leefgebieden, zoals koraalriffen en mangroven, staan echter onder steeds grotere druk door overbevissing en vervuiling. Doordat zeepaardjes fragiele diertjes zijn, zijn het erg goede indicators voor de gezondheid van oceanen en zeeën. Als men zeepaardjes beschermt, komt dat rechtstreeks ten goede aan alle andere organismen in hun omgeving.

Door het organiseren van de zeepaardjeswedstrijd Guylian Seahorses of the World, waarbij onderwaterfotografen en duikers van over de ganse wereld hun mooiste zeepaardfoto’s inzenden, kan het project het grote publiek bewust maken van de schoonheid van zeepaardjes.

De wedstrijd

Stuur je mooiste zeepaardfoto’s en/of zeepaardvideo in vóór 28 oktober 2018 om middernacht. . Stuur ze naar seahorses@nelos.be (max. 5 foto’s per deelnemer en/of 1 video van max. 3 min.). Geef een titel op voor elke foto/video en vermeld waar en wanneer je het zeepaardje gefotografeerd/gefilmd hebt. Het wedstrijdreglement en het deelnameformulier kan je downloaden via www.nelos.be/seahorses of via www.seahorses.guylian.com.

Wees tijdens het fotograferen of filmen uiterst voorzichtig zodat je de mariene fauna en flora zeker niet verstoort of vernietigt.

Foto: Wendy Hoevenaars

Foto: Luc Rooman

Foto: Bettina Balnis

Hoofdprijzen

Uit de aanvaarde inzendingen zal de jury de winnende foto's selecteren. De jury – voorgezeten door Dr. Amanda Vincent, Executive Director of Project Seahorse en bestaande uit een internationaal team van NELOS-onderwaterfotografen en Project Seahorse professionals – zal bij haar jurering rekening houden met volgende gegevens: de wetenschappelijke waarde, de artistieke waarde, het soort zeepaardje, de creativiteit, de unieke locatie, de omgeving, de fauna en flora, enz.

Publieksprijzen

Zodra de foto van een deelnemer in op de Guylian fotogalerij zichtbaar is, kunnen vrienden, kennissen en andere mensen de meest geliefde foto ‘liken’ hun Facebook-account.
Uit de foto’s die de meeste ‘likes’ halen via de Facebookpagina, zal de jury – samengesteld door de organisatoren – de aanvaarde inzendingen beoordelen. Voor het toekennen van de publieksprijs wordt rekening gehouden met volgende gegevens: de wetenschappelijke waarde, de artistieke waarde, het soort zeepaardje, de creativiteit, de unieke locatie, de omgeving, de fauna en flora, enz.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief