Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2023 – Filip Staes

December, de maand van de lijstjes…! In het Fotojaaroverzicht 2023 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag Filip Staes.

The mermaid with the dragon tail

Jessica was speciaal uit Zwitserland afgereisd om deel te nemen aan de Models & Photographers meeting in TODI. Omdat ik tijdens het evenement geen tijd had om zelf in het water te springen, hielden we de dag voordien een privé fotoshoot. Jessica is een ervaren model en heeft haar eigen mermaid academie in Zwitserland. Tijdens de meer dan twee uren durende sessie poseerde ze in meerdere outfits. Toen ze in haar drakenstaart het water insprong had ze veel bekijks van de andere vissen.

Model: Jessica Maag

Black cat

Black cat is een personage uit de Amerikaanse Comic books, uitgegeven door Marvel comics. Het personage verscheen voor de eerste keer in de Amazing Spiderman film uit 1979. Het leek me wel een leuk idee om hiermee aan de slag te gaan onder water. Na wat zoekwerk op internet vond ik een geschikte outfit en enkele accessoires. Model van dienst was Tylyn die deze rol met bravoure vervulde. Ook deze sessie duurde meer dan twee uur en uit de honderden foto’s die ik die namiddag nam, vond ik deze er uitspringen.

Model: Tylyn Overmeire

Sexy shrimp

In mei reisde ik met enkele fotografen af naar het mooie Bali om er twee weken te gaan genieten van de prachtige onderwaterwereld. Tijdens de eerste duik op het huisrif van het Alam Batu duikresort kwam ik deze Sexy shrimp tegen, ook wel Squat shrimp genoemd. De garnaal is belicht met een snoot en voor de achtergrond gebruikte ik een flitser met een blauwe kleurfilter. De foto was oorspronkelijk horizontaal, maar een verticale uitsnede leek me beter.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2023. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Filip Staes op DuikeninBeeld 

Foto-album
Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief