Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2018 – Gino Symus

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2018 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Gino Symus.

Parende sepiola’s.

«Een aantal weken na elkaar zijn we sepiola’s gaan fotograferen. De bedoeling was om ze al parend te kunnen vastleggen op de foto. Na de vijfde duik op dezelfde plaats was het eindelijk gelukt. De paring zelf duurde amper vijf minuutjes, het was heel moeilijk om ze met de snoot te kunnen belichten, dus met deze foto was ik toch zeer blij.»

Ontsnapping uit het eitje.

«Elke winter is het een feest om de zeedonderpadden met eitjes te fotograferen. Sinds ik de Canon MP65-lens heb, probeer ik zeedonderpadjes te fotograferen die uit hun eitje komen. Na vijf tot zes weken met twee camera’s te water te gaan, had ik eindelijk geluk, een nestje was volop aan het uitkomen. Na tachtig minuten de vrieskou trotseren en verscheidene gemiste pogingen had ik eindelijk prijs! Zoals je kan zien, was deze superblij dat hij eruit mocht!»

Gully sharks.

«Tijdens mijn duikvakantie in Zuid-Afrika vertelde ik de schipper dat ik nog nooit een gully shark op foto had kunnen vastleggen, omdat ze zo schuw zijn.  ‘Wacht’ zei hij, ‘ik zal je eens droppen op een plaats waar ze regelmatig gezien worden’. We telden maar liefst dertien stuks! In vijf minuten waren ze allemaal weg, dus ik ben heel blij met deze foto!»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2018. Klik hier voor het complete overzicht tot nu toe!

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief