Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: snoots, groothoekvoorzetlens en bijzonder draagkoord

Er is weer interessant nieuws op foto- en filmgebied! Een groothoekvoorzetlens die qua drijfvermogen neutraal is, een draagkoord van gerecycled visnet en snoots met een laserpointer.

Nieuwe generatie groothoekvoorzetlens van Nauticam

Groothoekvoorzetlenzen zijn niet nieuw. Je kunt je zelfs afvragen welke innovatie er bij een merk als Nauticam nog mogelijk is bij zo’n accessoire. Toch heeft de fabrikant een verbetering weten doorvoeren met de introductie van de WWL-1B. Qua optische prestaties is deze verbeterde voorzetlens gelijk aan zijn voorganger, de WWL-1. Wat nieuw en handig is, is dat deze nieuwe lens voorzien is van een geïntegreerde aluminium drijfring waardoor hij in het water bijna niets weegt. De WWL-1B is ontworpen voor gebruik met lenzen die 28 mm breed zijn. Hij is geschikt voor compactcamera’s, Micro Four Thirds-systemen en zelfs op full-frame lenzen.

Draagkoord van gerecycled visnet

Hoe mooi is dat? Je kunt je camera vanaf nu veilig vasthouden met een draagkoord dat is gemaakt van oude visnetten. Het Nederlandse bedrijf MarineNet heeft gebruikte visnetten als grondstof gekozen voor verschillende producten. Nu worden de Texelse visnetten niet langer weggegooid, maar krijgen ze een tweede leven. Bijvoorbeeld in dit handige accessoire! Het draagkoord heeft aan de uiteinden twee musketonhaken met daartussen de verschillende kleur touw. Iets voor jou? Geef jij de visnetten een tweede leven?

Snoot met laserpointer

Over handig gesproken! Wat denk je van een snoot die voorzien is van een laserpointer die jou helpt bij het richten van je flitser. Voor veel fotografen blijft het richten van de flitser één van de grootste uitdagingen als ze ook een snoot gebruiken. Zeker als de snoot een hele smalle lichtbundel heeft. De laserpointer biedt uitkomst: een klein rood lichtpuntje vertelt je of je goed ‘mikt’. De laser reageert op de flitser en gaat uit bij het flitsen zelf. Dus je ziet geen rood puntje op de foto!  Verschillende fabrikanten leveren dit soort snoots. Voor de meeste type INON en Sea & Sea flitsers is er een snoot met laserpointer beschikbaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief