Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Regelen, organiseren en vooruitdenken: de logistiek rondom het WK

Carla van Westing is één van de vrijwilligers die meehelpt om het WK te organiseren. En dat is een kwestie van vooruitdenken.

Als fanatiek duiker en amateur-onderwaterfotograaf voel ik me onmiddellijk geroepen als ik word gevraagd om mee te helpen met de organisatie van het WK. Samen met bondsbureaumedewerker Arieke van den Brink neem ik plaats in de werkgroep Logistiek, waarbij je naast logistiek moet denken aan verblijf, vermaak, catering, ict, vrijwilligers en begeleiding van de deelnemers.

De kick-off: de CMAS op bezoek
Op 15 september 2012, 2,5 jaar voor het WK, starten we de werkzaamheden: op deze dag komt de CMAS afgevaardigde Juërgen Warnecke op bezoek in Zeeland om zich te laten voorlichten over duiken in Zeeland. We bezoeken wat stekken en mij valt de eer te beurt om uitleg te geven bij wat foto’s van het Nederlandse onderwaterleven. Het is een zeer geslaagde dag en Jüergen Warnecke is volgens mij onder de indruk.

Een dag rondtrekken in Zeeland
Na deze dag begint het organiseren pas echt. Vanuit het bondsbureau legt Arieke contacten met diverse verblijf- en horecagelegenheden in Zeeland. We trekken er samen een dag op uit om een paar locaties te bezoeken, afspraken te maken en offertes aan te vragen. Op dat moment heeft Arieke al een concept draaiboek gemaakt, van waaruit we kunnen gaan plannen.

Regelen, organiseren en vooruitdenken
Anno nu, april 2014, is bekend waar de deelnemers zullen overnachten, hoe we daar een productiekantoor gaan opzetten, waar de officials zullen slapen, waar de jurering gaat plaatsvinden en waar het eindfeest wordt gehouden. Ook voor de vrijwilligers hebben we een mooi onderkomen op het oog. Maar er is nog veel meer te regelen, zo zijn we op dit moment druk met het busvervoer.
Niet alleen van Schiphol naar Zeeland, maar ook van het hotel naar de duikstekken en andere locaties. Daarnaast komt de logistieke uitdaging van het vullen van de flessen en de catering op de wedstrijdlocaties.

Een paar extra handen
Afgelopen december hebben we een eerste bijeenkomst met andere WK-werkgroepen gehad om ervaringen uit te wisselen en elkaar op de hoogte te brengen van de vorderingen van alle werkzaamheden. Dit was een erg nuttige bijeenkomst, met voor onze werkgroep een fijn resultaat: we krijgen vanaf die avond versterking in de persoon van Ofelia Harder. Mooi, want we hebben nog genoeg te doen, en drie kunnen meer dan twee.

Het lijkt me echt supergaaf om straks, in mei 2015, het resultaat te mogen meemaken van de voorbereidingen die we nu met z’n allen aan het maken zijn, meer dan een jaar van te voren.

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief