Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuw! Flitsbijlagen bij Handboek onderwaterfotografie

De camerabijlagen bij het Handboek digitale onderwaterfotografie – Basis zijn zo populair dat Ron Offermans nu ook ‘flitshulpen’ heeft geschreven.

Bijlagen Sea & Sea YS-01 en YS-03

Het concept van bijlage (met informatie over het praktisch gebruik van een bepaald type camera) is zo goed aangeslagen dat een uitbreiding naar andere apparatuur een logische volgen stap is.  Ook voor onderwaterflitsers geldt dat je ze alleen goed kunt gebruiken als je begrijpt hoe ze werken. Zelfs als je ze alleen gebruikt in de TTL-modus, is een goede samenwerking met een camera nog niet gegarandeerd. Daarnaast kun je alleen met handmatige instellingen van de flitser het volle vermogen benutten. En voor echt mooie groothoekopnamen moet je de menglichttechniek beheersen.

Naast de basisinstellingen wordt er in de flitserbijlagen ook aandacht besteed aan lichttechniek en flitsposities. Met name de flitsposities waarmee je zweefvuil zo min mogelijk accentueert, zijn handig. Deze praktische informatie zul je nooit in de bijgeleverde standaardhandleiding vinden.

De eerste flitsbijlagen zijn specifiek voor de Sea & Sea YS-01 en YS-3 flitsers. Andere types en merken zullen spoedig volgen.

2 reacties

  1. Avatar

    Handig maar komen er ook handleidingen voor andere merken flitser?

    REAGEREN
  2. Ron Offermans

    Uiteraard. Ik ben ook met de INON flitsers bezig.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief