Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Reizen

Haai Lights voor 2023

Staat een duiktrip met haaien hoog op je bucketlist? Dan zit je bij reisspecialist EWDR goed. Dit zijn enkele Haai Lights voor 2023!

Als je duikt met haaien, is het net alsof je in een andere wereld beland bent, een onderwaterwereld waar majestueuze haaien koning zijn. Het is fascinerend om te zien hoe deze roofdieren door het water bewegen en opgaan in hun omgeving. Als duiker deel uitmaken van hun onderwaterparadijs voelt als een intiem moment. Zodra je de haaien ziet, raast de adrenaline door je lijf, maar tegelijkertijd voel je een onbeschrijflijke rust.

Er zijn veel verschillende plekken op de wereld waar je met haaien kan duiken, dichtbij en verweg. Volgens ons zijn deze bestemmingen perfect voor duikers die graag met haaien willen duiken.

Cocos Island - Costa Rica

Duiken rondom Cocos Island, Isla del Coco, gelegen voor de kust van Costa Rica, is een onvergetelijke ervaring. Cocos Island staat bekend om grote populaties hamerhaaien. Deze magnifieke wezens zijn in grote aantallen rond het eiland te vinden, vooral op de beroemde duikstek die bekend staat als “Dirty Rock”. Deze duikstek ligt aan de noordkant van het eiland. Duikers kunnen tientallen hamerhaaien verwachten, evenals andere soorten haaien, zoals Galapagos-haaien en zijdehaaien. Het eiland is ook een geweldige plek om zeeschildpadden, adelaarsroggen en zelfs af en toe een bultrugwalvis te zien.

Graag met andere Nederlanders op duikvakantie voor een nu wel een hele goede prijs? Bij EWDR hebben ze op dit moment nog 3 plekken over op de luxe Cocos Island Aggressor van 13 t/m 26 juli 2023 voor de spectaculaire vanaf prijs van €3995,-  (normaal vanaf €6099,- p.p.!!)

Socorro - Mexico

Het Socorro eiland in Mexico is een van de meest beroemde duikstekken ter wereld! Het wordt vergeleken met Cocos Island in Costa-Rica en de Galapagos Eilanden in Ecuador. Deze vergelijk is totaal niet gek want alle 3 de duikstekken liggen in de stille oceaan en bieden een soortgelijke leefklimaat. Manta’s, 7 soorten haaien, tonijn, dolfijnen en walvissen voelen zich er thuis. Er worden zelfs af en toe orka’s en zwarte zwaardwalvissen gespot. Echt bijzonder!

In 2023 kan EWDR de Solmar V aanbieden voor €3699,- p.p. (normaal vanaf €4603,- p.p.)

Beschikbare data: 17 apr/25 apr, 27 apr/5 mei, 8 jun/16 jun, 5 nov/13 nov, 15 nov/23 nov, 24 nov/2 dec, 4 dec/12 dec & 15 dec/23 dec. Liever in 2024? Vraag naar de mogelijkheden.

— Zodra je de haaien ziet, raast de adrenaline door je lijf en tegelijkertijd voel je een onbeschrijflijke rust. —

Malediven

Fuvahmulah is echt een uniek eiland op de Malediven. Fuvahmulah ligt op de evenaar tussen twee Zuid-atollen Addu en Huvadhoo. In tegenstelling tot de andere tweeduizend Maldivische eilanden, die koraalriffen zijn, is Fuvahmulah van vulkanische oorsprong, waardoor het eiland meer lijkt op de Indonesische eilanden Bali of Gili. Maar, de mooiste attractie op Fuvamulah is zonder twijfel… Duiken met Tijgerhaaien!!!

Niet alleen in het diepe zuiden vind je haaien, ook op de centrale route die door liveaboards gevaren wordt, vaar je langs verschillende duikstekken waar je soms wel tientallen haaien kan spotten. De drie meest populaire haaienspots op deze route zijn Rashdoo, waar je zelfs kans op hamerhaaien hebt, Alimatha Faru,een duikstek waar honderden verpleegsteerhaaien zich verzamelen en om je heen krioelen, én Maamigili waar de kans op walvishaaien bijzonder hoog is! Je kan ze zowel snorkelend als duikend tegenkomen. Echt fantastisch.

Op de liveaboard Princess Ulua heeft EWDR al verschillende Nederlandse klanten geboekt voor de reis op 22 t/m 29 april 2023. Er is nog sowieso één plek vrij voor een dame in een female share cabine en nog één plek voor een heer in een male share cabine. Mogelijk is er meer beschikbaarheid. Zin om naar de haaien te gaan, maar geen duikbuddy? Dan is dit de duiktrip voor jou!!

Bimini - Bahama's

Zo’n 80km vanaf de kust van Miami, ligt Bimini. Een eilandengroep die toebehoort aan de Bahama’s. Beroemd bij duikers vanwege de vele grote hamerhaaien die er te vinden zijn tussen december en eind april. Hier kom je echt oog in oog te staan met de grote hamerhaai.

Fiji

Fiji staat bekend om zijn voortreffelijke zachte koraalriffen, waardoor het de titel van de ‘zachte koraal’-hoofdstad van de wereld verdient. Deze verbluffende bestemming trekt echter duikers uit alle hoeken van de wereld voor meer dan alleen de prachtige riffen. Fiji wordt zelfs algemeen beschouwd als een van de topbestemmingen ter wereld voor het duiken met stierhaaien. Hoewel stierhaaien de belangrijkste attractie zijn, zullen duikers waarschijnlijk ook verpleegsterhaaien, witpunthaaien, zwartpunthaaien, citroenhaaien, zilverpunthaaien, grijze rifhaaien en zelfs tijgerhaaien tegenkomen tijdens deze haaienduik met meerdere niveaus. Voor elke fervente haaienliefhebber zou Beqa Lagoon zeker op hun bucketlist voor duiken moeten komen.

EWDR - al 30 jaar de mooiste duikreizen!

Al 30 jaar lang biedt duikreisbureau EWDR de meest prachtige en unieke duikreizen aan. Het bureau, gevestigd in Utrecht, wordt bemand door gepassioneerde duikers die graag met jou in gesprek gaan over de mogelijkheden voor jouw volgende duikavontuur. Via o.a. het handige video-belconcept kun je eenvoudig in gesprek gaan met een medewerker over jouw volgende duikvakantie. Het is ook mogelijk om direct via DuikeninBeeld een offerte aan te vragen.

1 reactie

  1. Kan Cocos het hele jaar of alleen in een bepaald seizoen?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief