Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog

Even kennismaken – Team Pitch Blue

UMM, TL, Case, Roen, MK, PDG en KUP… Wat dit met duiken te maken heeft, legt Team Pitch Blue in een eerste blog zelf uit.

Team Pitch Blue is een technisch duikend fototeam en nieuw bij DuikeninBeeld. Gebruikelijk voor nieuwe bloggers is het voorstelrondje. Aangezien we graag “praten” met beelden zal dit verhaal hoogstwaarschijnlijk het langste stuk tekst worden dat de lezer te verwerken krijgt. Even doorbijten, maar dan weet u met wie u te maken heeft. Ieder teamlid is minimaal Tec1 gebrevetteerd en heeft een passie voor wrakken. Jaarlijks maken we trips naar mooie plekken op de wereld en proberen daar de wrakken op de gevoelige plaat vast te leggen. DuikeninBeeld is voor ons een prachtig platform om onze beelden te tonen en verhalen te kunnen vertellen.

Richard Anspach

Richard Anspach

Richard Anspach, beter bekend als UMM, is GUE en PADI geschoold. UMM is wekelijks actief als recreatief instructeur en zijn leerlingen hebben het geluk om van een dergelijk begenadigd duiker het spelletje te leren. Ten aanzien van het technisch duiken is UMM  onze theorie-tijger. GUE-getraind en een perfectionist. Het shapen van deco en optimaliseren van duikplanningen is een kolfje naar zijn hand. Een onmisbare pijler binnen Team Pitch Blue, die vaker in het water ligt dan welk teamlid ook.

 

Marcel Kersten is de laatste aanwinst binnen het team. Het woord aanwinst is met zorg gekozen, want dat is precies wat MK voor het team is. Door zijn jarenlange ervaring als instructeur bij de NOB is hij boven én onder water de rust zelve. Vaak ziet hij dingen vanuit een ander perspectief. Vanwege zijn interesse in het wrak- en grotduiken is MK zowel NAUI als GUE-getraind. Vanuit zijn professionele leven is MK gewend om projecten te leiden en dat komt het team ten goede. Dit alles gaat gepaard met een geweldige dosis humor.

Marcel Kersten

Marcel Kersten


Thomas Linssen

Thomas Linssen

Thomas Linssen oftewel TL is de techneut van het team. Als Thomas iets koopt, haalt hij het eerst uit elkaar. Dat is op zich nog niet zo bijzonder, maar TL weet het ook weer zo in elkaar te zetten. En wel zodanig dat het werkt. Met zijn loodzware waterdichte-reserve-onderdelen-koffer heeft hij voor ons menigmaal reparaties in het veld verricht. Hierdoor konden duiken, die anders gecancelled moesten worden, gewoon doorgaan. Ook voor het testen van producten verzint en maakt TL de opstellingen. TL is daarnaast een duikstylist. Onder water altijd strak in zijn trim.

 

Peter de Graaf

Peter de Graaf

Peter de Graaf is bij een ieder bekend als PDG. Hij is als eerste aanwezig en gaat als laatste weg. Een echt werkpaard. Peet heeft van zijn ouders een ingebouwd kompas meegekregen en weet door zijn ontelbare duiken feilloos de weg in onze thuisplas – Vinkeveen. Als het team een bepaalde locatie, wrak of veenformatie zoekt, dan weet PDG ons er iedere keer rechtstreeks naartoe te loodsen. Zowel onder water als boven water een stabiele factor waar je op kan vertrouwen. Ook PDG is bovengemiddeld technisch onderlegd. Het moet wel heel vreemd lopen willen PDG en TL samen iets niet kunnen repareren.

Jeroen Kassenberg

Jeroen Kassenberg

 

 

Jeroen Kassenberg is het jongste teamlid. Roen was op zijn achttiende reeds Tec1 gecertificeerd. Net als PDG een kei in het navigeren.  Door het gemak waarmee hij informatie opslaat en verwerkt, is hij vaak teamcaptain. Hoe complex de duikplanning ook mag zijn, onder zijn leiding wordt geen stap vergeten. Roen fungeert daarnaast als model en voert meestal de regie over een fotoshoot. Onder water zorgen dat iedereen op de juiste plek hangt en de lampen in de juiste stand voor de perfecte foto.

 

Case

Case

Cees Kassenberg voert als artiestennaam Case. Hij oefent zijn grootste hobby’s tegelijkertijd uit – duiken en fotograferen. Sinds een paar jaar is er een grote passie bijgekomen: wrakduiken. Met name naar wrakken die, doordat ze op grotere diepe liggen, enkel aangetast zijn door invloeden van de natuur.
Samen met het team is Case steeds op zoek naar duiklocaties met intrigerende wrakken om hun verhaal middels foto’s vast te leggen en te delen. Model- en productfotografie doet hij ook graag.
Daarnaast neemt hij met plezier deel aan diverse duikgerelateerde projecten waaronder Project Baseline en GhostFishing.

Kup

Job Kuperus

Job Kuperus, oftewel KUP, is de gangmaker van het team en lid van het eerste uur. Altijd boordevol plannen en bereid veel tijd en energie in zijn hobby te stoppen. KUP heeft drie jaar geleden zijn NAUI Intro to tech gevolgd en is direct doorgestoomd naar TEC1. KUP is de verhalenverteller en schrijver van het team. De meeste publicaties komen qua tekst van zijn hand. Daarnaast verzorgt hij meestal de logistiek tijdens onze buitenlandse trips. Dit is bij technish duiken geen sinecure. Boven water is KUP een grappenmaker, maar onder water des te serieuzer.

Links:

http://www.facebook.com/Teampitchblue

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief