Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Echte puber

Als je denkt dat alleen mensenkinderen puberen, heb je het mis. Vissen kunnen er ook wat van. Linda Ferwerda maakte een avondduikje in Vinkeveen.

Vaste prik op de woensdagavond, ten minste als ik in het land ben, is de woensdagavondduik bij Scuba-Academie. Ik zeg het er maar eerlijk bij, ook de gezelligheid voor, tijdens en na de duik speelt daarbij een belangrijke rol.

Deze woensdag duik ik met Freek en Florian. Ons doel is vanavond de snoekentuin bij Zandeiland 8, waar snoeken en snoekbaarzen zich soms wel met 20 bij elkaar ophouden. Vanavond hebben de vissen kennelijk andere plannen. Ik zie er een paar, maar ze houden afstand in het donker.

Ik snuffel verder. Kreeftjes lichten rood op in het schijnsel van mijn lamp. Dat ze het licht in hun kraaloogjes niet leuk vinden, blijkt. Elke keer weer keren ze hun rug naar mij toe. De minisnoekjes, ze zijn zo’n 10 centimeter lang, spelen verstoppertje. Ze zijn nog niet slim genoeg… zo’n waterplant is immers niet de beste verstopplaats – ook al zijn ze heel goed gecamoufleerd, vallen ze meteen op.

Microsoft Word - snoek

En dan kom ik een pubersnoek tegen. Een exemplaar van zo’n 40 centimeter. Zo één die denkt dat hij wel weet hoe de wereld in elkaar zit. Hahaha…vertel mij wat. Bang is hij niet. Hij kijkt zelfs wat arrogant uit zijn ogen. Het kreeftje en het baarsje voor hem negeert hij volkomen. Maar iets nieuws ontdekken, daar is hij wel voor in. Dat licht van mijn lampen is ook best interessant. Hij gaat op onderzoek uit. Zo’n lamp is wel hard als je er met een bloedvaart tegenaan zwemt. Maar denk niet dat hij zich daardoor laat afschrikken. Hij blijft weer even hangen tussen de planten, observeert wat er allemaal gebeurt en probeert het nog een keer. Snel is hij wel want ik kan mijn lamp niet eens op tijd wegtrekken. Ouch…. Niet leuk dus! En dan doet hij wat een echte puber doet… hij gaat ervandoor. Ik lach en weet… die komt er wel in het leven!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief