Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Easy diving in Cornwall

Grotere fans van Cornwall zijn er nauwelijks te vinden. Roel en Astrid van der Mast vertellen je waarom Porthkerris the place to be is.

De Atlantische Oceaan mag dan wel op de Engelse kust beuken, maar bij Porthkerris is daar weinig van te merken. Aan deze oostzijde van het subtropische Cornwall staat doorgaans een aflandige wind en de zee is hier dan ook kalm, helder en rijk aan onderwaterleven. En ook fris, dat dan weer wel. Meer dan 16 graden is het niet en dan zit ik vast nog aan de hoge kant. Toch laten we ons hierdoor niet weerhouden want dit water heeft weer ander onderwaterleven voor ons in petto dan we in Nederland gewend zijn. En daar gaat het tenslotte om.

— Duizenden kleurrijke anemonen sieren de riffen en wrakken.  —

De keuze van deze stek is niet zomaar. Voor duikers is er namelijk volop keuze – riffen, wrakken en ook diverse stekken waar vanaf de kant op gedoken kan worden. De duikbasis ligt niet in een baai maar zo goed als op een landtong. Met elke getijde stroomt er vers en voedselrijk water langs. Een graadmeter van dit voedselrijke en schone water zijn de grote hoeveelheden juweelanemonen en dodemansduim.  Duizenden kleurrijke anemonen sieren de riffen en wrakken. De riffen van de Manacles zijn wel de meest bekende duikspot. Deze rotsformatie is te bereiken met één van de twee catamarans waarmee Porthkerris de service verleent. Wij hebben onze eigen boot mee en gooien hier en daar ons anker uit ook ook op de wrakken te duiken – de posities hebben we gekregen via ons lidmaatschap bij www.wrecksite.eu.

Ook boven water weten we ons te vermaken – we wandelen langs de kust. De kustpaden zijn licht glooiend en rijk aan uitzichtpunten. Elke punt nodigt uit om te kijken wat er daarna komt. Je blijft lopen!

Laat ons maar schuiven. Of beter gezegd varen. Van fish & chips in Falmouth tot wrakduiken bij de Lizard. Cornwall, the place to be.

Porthkerris

Porthkerris ligt slechts 615 kilometer van Dover. In 8 uur tijd ben je er als je eenmaal aan de andere kant van Het Kanaal bent. 
Astrid en Roel verblijven bij Porthkerris Divers met camping en duikcentrum. Klik hier voor meer info over Porthkerris Divers en de faciliteiten die zij bieden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief