Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Duitse dierentuin claimt Happie

De dierentuin van Leverkusen, Duitsland, heeft laten weten vandaag een team verzorgers naar Nederland af te laten reizen om Happie, de Bergsche Diepsluis zeehond, te vangen en terug te brengen naar de dierentuin.

Happie kwam afgelopen maanden veelvuldig in de media vanwege zijn vriendelijkheid naar duikers en het opzoeken van het gezelschap van mensen, zowel onder water als op de kant.

De woordvoerder van Leverkusen Zoo laat weten sinds november vorig jaar 1 van hun zeehonden kwijt te zijn. Het dier werd begin november ontvreemd uit het bassin. De dierentuin heeft hier destijds niets van naar buiten laten komen om anderen niet op ideeën te brengen.

De woordvoerder geeft aan geen idee te hebben hoe Happie, die in Leverkusen Gunther heet, in Zeeland terecht gekomen kan zijn. Mogelijk hebben de dieven zich verkeken op de benodigde verzorging van het dier en het in het zoute water gedumpt.

De verwachting is dat het dier snel gevangen kan worden door de eigen verzorgers en binnen enkele dagen weer in Leverkusen te zien is.

Foto: Olivier Simons

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief