Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikvaker 2020 – Soloduiken – wel of niet?

Inspiratie, informatie en interactie! Wat weet jij van soloduiken? Ben je een fan of vind je het niets? Ferry van Dorst en Leonieke Goutier vertellen je aan de Thematafel meer over deze vorm van duiken.


Ferry van Dorst en Leonieke Goutier zijn al 25 jaar duikgek (hun motto is Dive, Dive, Dive) en hebben als NOB en IANTD instructeur ruim 2000 duikers verleid telkens hun grenzen op een veilige manier te verleggen. Ze hebben door publicaties en presentaties ook het taboe van soloduiken weten te doorbreken – nu is het een geaccepteerde en zelfs gecertificeerde manier van duiken. Hun devies is: ‘Self Sufficient Diving is een lifestyle, soloduiken is een keuze’.

Heel bekend zijn ze van de specialisatie Self Sufficient Diver/soloduiker. Inmiddels hebben zij in Zeeland enkele honderden duikers self sufficient opgeleid. Aan de Thematafel leggen ze op een leuke en interactieve wijze uit wat ze daarmee bedoelen, en beantwoorden ze al je vragen. Want hoe zit het? Hoe kun je je eventueel wapenen tegen de extra risico’s of zijn die er eigenlijk niet? Zou niet eigenlijk iedere duiker self sufficient opgeleid moeten worden? Andere risicovollere sporten zoals parachutespringen, hangglyding en motorrijden doe je toch ook niet in een buddyteam, waarom dan wel als duiker?

Wanneer?

zondag 12.00 uur
(tijd onder voorbehoud)

Waar?

Op de stand van DuikeninBeeld in Hal 1

Duikvaker vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van februari. Hét duikevent voor duikers, snorkelaars en iedereen die zich interesseert voor de wereld onder water, is de officieuze start van het nieuwe duikseisoen. Met aandacht voor duik- en snorkelmaterialen, opleidingen, reizen, de natuur en heel veel info- en entertainment op de diverse podia, in de theaters en op de stands.

Duikvaker 2020:
vrijdag 31 januari van 18 tot 21 uur
zaterdag 1 februari van 10 tot 18 uur
zondag 2 februari van 10 tot 17 uur

20% korting en kans op een prijs!

Bestel je kaarten online met de speciale DuikeninBeeld-promocode! Je krijgt niet alleen 20% korting op de entreeprijs, maar maakt ook kans op een Scubapro Zoom Combo-snorkelset! Klik hier voor de kortingscode!

Alle info vind je op de website van Duikvaker en op de speciale Duikvaker-pagina op DuikeninBeeld.

5 reacties

 1. nee dus, bij elke duikopleiding leer je dat je met een buddy moet duiken. of is er een buddylijn naar de kant?

  REAGEREN
 2. Ik ben van mening dat ik als instructeur met veel duikervaring veiliger ben tijdens een soloduik, dan tijdens een eerste buitenduik met cursisten. Die kunnen je eigenlijk alleen maar in de problemen brengen en kunnen zeker niets voor je doen als er iets met je zelf zou zijn. Dus ik duik ook rustig alleen.

  REAGEREN
 3. @Michel, schuif maar eens aan bij deze thematafel en je weet hoe de vork in de steel zit. Ik heb deze cursus zelf ook gedaan 4 jaar geleden en het is absoluut een aanrader. Veilig soloduiken is echt mogelijk. Ik heb al honderden solo-duiken gemaakt en ik zou dat niet willen missen, sterker nog…als ik alleen nog maar met een buddy zou moeten duiken, dan denk ik dat ik inmiddels gestopt zou zijn. En van een buddylijn wil ik al helemaal niks weten. 😉
  Tot op Duikvaker bij DuikeninBeeld?

  REAGEREN
 4. Cursus ook gevolgd. Aanrader, zelfs als je geen soloduiker wil worden! Sindsdien duik ik ook met een buddy veel rustiger én veiliger want ik heb nu alles bij me met back up. Als ik mijn buddy kwijt geraak, geen probleem, geen paniek. De opmerking van Wim als instructeur is zeker terecht. Ik heb 36 soloduiken gemaakt, maar infeite zijn dat er veel meer: zeker in het buitenland heb ik altijd het gevoel dat ik solo aan het duiken ben als videograaf. Ik zie iets, film en ondertussen zijn de anderen al buiten bereik om me te helpen als er iets mis gaat! Ik hou me wel aan een zelfgestelde regel als ik solo duik: dan ga ik nooit dieper dan 10 meter, zodat ik geen veiligheidsstop hoef te houden als er toch iets mis gaat. En wat als er fysiek iets mis gaat? Tja, dat kan ook wanneer ik alleen in de auto stap (naar de duikstek!), alleen ga fietsen of alleen een natuurwandeling ga maken …

  REAGEREN
 5. aanrader voor iedereen, zelfs al ben je nooit van plan zonder buddy te duiken!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief