Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Zóóóó koud!

Na het warme water rond Bali duikt Duikreporter Carla van Westing op de valreep van 2018 het frissere water van de Oosterschelde weer in. En ondanks de watertemperatuur is het voor haar weer puur genieten.

Lang geleden dat ik een duikreport heb gepost. Maar ook dat ik gedoken heb.
Met reden. Na een geweldige vakantie op Bali, met 11 dagen topduiken, waarvan ik wel wat wilde vertellen, kwam ik terug in Nederland met een dubbele longembolie. Erg vervelend, niet onoverkoombaar, maar wel de reden dat ik geen zin heb gehad om reports over Bali te schrijven. Slecht hè, maar zo zat het voor mij in elkaar.
Inmiddels ben ik meer dan medisch goedgekeurd om weer te duiken met een longleeftijd van 48, dus die longembolie ben ik aardig te boven! Ik voel me allang weer prima en ben bijna klaar met de antistollingstabletten die ik 3 maanden moet nemen. Zo lang ik die gebruik moet ik conservatief duiken, niet te diep en niet te lang. Ik ben sowieso geen ‘diepduiker’ en met deze watertemperaturen is te lang ook geen probleem.

Ik doe een oproep in een groepsapp van onze vereniging, maar krijg daar geen respons op…..beetje jammer maar helaas. Ik kom wel een lid van onze vereniging tegen tijdens een biertje het weekend voor oudjaar en hij wil graag duiken. Hij duikt wel met een natpak, maar dat heb ik zelf in het begin van mijn duikcarriëre ook gedaan.
We spreken af om naar de brug te gaan, kentering valt gunstig, dus erg leuk om daar naar toe te gaan.
Mijn nieuwe buddy is daar pas 2 of 3 keer geweest en is nog niet zo ontzettend ervaren. Erg leuk om mee te duiken, hopelijk kan ik veel dingen laten zien. Het feit dat hij nat duikt is voor mij wel fijn gezien het feit dat mijn laatste duik in Nederland in september was en daarna alleen in wamr Bali-water. Dus denk ik het niet te lang vol te houden.

We komen bij de brug en zijn de enigen! Dat geloof je niet op oudjaarsdag. We zijn wel vroeg dus misschien komt er nog wat. We kijken even over de dijk en gelukkig ligt het water er nog 😊
We beginnen langzaam met onze sets opbouwen en intussen komen er nog wat auto’s. Leuk! Geen bekenden, maar er was wel meteen contact. Dat vind ik altijd zo leuk, als je er zelf voor openstaat heb je altijd een praatje.

Als wij bijna klaar zijn om het water in te gaan komen er 3 auto’s met clubgenoten. Beetje op het randje voor de kentering, maar dat kan ook wel hier.
We maken een erg leuke duik. Ik wijs mijn buddy een heleboel Polycera quadrilineata’s aan. We struikelen er over! Leuke zeedonderpadjes, die zo groot en mooi gecamoufleerd. Helaas geen nestjes. En ook geen slakdolfjes of snotolfen, maar wel de prachtig beginnend op te bloeien Tubularia. Ook daar wijs ik mijn buddy op.

Ik krijg het echt erg snel koud, maar ik voel met mijn buddy in een enkelnatpak niet bezwaard om het aan te geven.
Als we onze hoofden boven water steken is hij ontzettend enthousiast over wat we gezien hebben. In mijn ogen niet spectaculair, maar hij vindt het geweldig. Zo leuk! Dat maakt het opleiden en onze activiteit De Oosterschelde Boven Water zo leuk. Mensen dingen laten zien die ze zelf niet zomaar vinden of zien.
We spreken af over een tijdje weer te gaan duiken als ik hem wat meer slakjes kan laten zien.

De afterduik is met alle andere clubgenoten erg gezellig en lang, ouderwets gewoon!
Voor de foto’s was het geen superduik, maar toch wel iets om toe te voegen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief