Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Zoet water

Als er bitterballen zijn, wil Carla van Westing deze keer wel  in zoet water duiken. Voor de Bitterballenduik gaat ze naar Vinkeveen.

Zoals trouwe lezers waarschijnlijk wel weten, duik ik meestal in Zeeland of in het buitenland. Zout water dus altijd. Maar wat doe je dan als je wordt uitgenodigd voor een bitterballenduik in zoet water?
Bitterballen vind ik lekker en de persoon die me uitnodigde vind ik erg leuk en de mensen die zich al hebben opgegeven vind ik ook leuk, voor zover ik ze ken. Tja, dan neem de je uitnodiging aan.

Dus hup, ik naar Vinkeveen. Eerst moet ik natuurlijk even zoeken, maar dat hoort bij een nieuwe stek. Eenmaal gevonden vind ik het allemaal wel een toestand hoor. Met een kar je spullen vanuit je auto naar achter bij het duikcentrum brengen. Dan je auto verderop op een parkeerplaats gaan parkeren. Set op bouwen en aan boord brengen (ik word heel lief geholpen omdat mijn rug nogal opspeelt) Dan is het omkleden en aan boord. We zijn met 2 boten vol, da’s natuurlijk wel gezellig.

Eenmaal op de stek aangekomen wordt er een mooie briefing gegeven en zijn de buddyparen bekend. Eindelijk, na jaren, duiken Linda en ik een keer samen. Zij duikt hier wel eens vaker, dus dat is voor mij lekker makkelijk. In de briefing wordt verteld dat als je naar 18 meter gaat, dat het zonlicht dan mooi tussen de veenblokken doorschijnt.

Iedereen plonst op 2 vierkante meter te water, maar goed, we zullen wel uitwaaieren onder water.
Wij spreken af niet naar 18 meter te gaan, maar de snoekentuin op te zoeken. We zwemmen die richting uit en zien meteen al een joekel van een snoek. Leuk, die is in the pocket. Het wemelt van de zoetwaterkreeftjes, ook leuk. Als we op een diepte van 6-7 meter komen is het al stikdonker….hoezo zonnestralen op 18 meter…..

We komen nog een stel kleine snoekjes tegen, en wat andere buddyparen en wat baarsen. En ondanks het voorspelde verdwalen van mijn buddy, steken we 2 meter van de boten ons hoofd boven water!

Na de duik natuurlijk weer omkleden en de auto halen en met de kar de spullen naar de auto brengen, maarrrrrr daarna kwamen de bitterballen en het gezellige kletsen natuurlijk.

Ik vond het leuk en ben blij dat ik ben geweest, maar weet wel weer waarom ik zout water veel leuker vind.

Toch superbedankt voor de uitnodiging Linda!!!

180705-02-68400

180705-03-68400

180705-01-68400

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief