Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – 50 jaar Argonauta Breda

Het jubileum van duikvereniging Argonauta begint met wat probleempjes, maar de kleurrijke duiken doen dat al snel vergeten. Duikreporter Dirk maakte een video van het duikweekend in Zeeland.


Datum: 15-06-2018
Duiklocatie: Scharendijke De Kabbelaar Haven-starttoren en Den Osse Nieuwe Kerkweg

Elk jaar wordt er door onze club een duikweekend in Zeeland georganiseerd, maar dit jaar is het een speciale editie: de club bestaat 50 jaar! Slechts 18 leden konden deelnemen, maar dat maakt de pret er niet minder om. Logeren doen we in recreatiepark Klaverweide te Renesse.

Ik spreek af met buddy Rein Friedrichs om vrijdagmiddag al een duikje te doen bij De Kabbelaar. Duikplan: in bij de starttoren, langs het wrakje en via de ronding van de starttoren uit bij de steiger. We komen onderweg opvallend veel Noordzeekrabben en jonge platvisjes tegen.

Dirk-Van-den-Bergh_20180615_Noordzeekrab-67355

Het zicht is afwisselend: soms heel stoffig, dan weer beter. Na 76 minuten gaan we naar de oppervlakte om te kijken waar we ons ondertussen bevinden en kijk … op 3 meter van de steiger !!!

We rijden naar de verblijfplaats, maar we mogen er niet in: er is niet betaald … Blijkt inderdaad dat dit misgelopen is bij een wissel in het bestuur van de club, maar dank zij de moderne technologieën komt het gelukkig alsnog in orde!

Rein heeft voor de catering gezorgd en de koelkast kan ingeladen worden … Met de electronische bestelling in het grootwarenhuis loopt het ook nog even mis, maar uiteindelijk kan iedereen ’s avonds genieten van de heerlijke soep van Rein. Daarna rijden we naar Den Osse Nieuwe Kerkweg. Om 20.20 uur liggen we daar in het water. Mijn buddy is Petra Zondervan.

Petra heeft de fuchsia zeedahlia nog niet gezien en dus mag ik de duik leiden. Het zicht is goed. Petra ziet een jonge puitaal.

Dirk-Van-den-Bergh_20180615_puitaal-67355

Ik vergis me eerst van betonplaat om de dahlia te vinden, maar het komt goed: daar is ze!

Dirk-Van-den-Bergh_20180615_fuchsia-zeedahlia-67355

Daarna navigeer ik naar de dahlia op het rif. Er is weinig stof en dus kan ik ze mooi scherp in beeld nemen.

Dirk-Van-den-Bergh_20180615_zeedahlia-67355

Op de terugweg ontdekt Petra nog een jonge zeedonderpad.

Dirk-Van-den-Bergh_20180615_juveniele-zeedonderpad-67355

Ik kom mooi na 70 minuten boven, zoals afgesproken met de duikleider (we kregen 10 minuten extra omdat we er als eerste inlagen). Blijkt dat iedereen er al lang uit is en duikleider Karel is een beetje boos … tja, daar kunnen wij dan toch niet aan doen hé! Het is echter snel vergeten, want we maken de tijd goed door ons snel om te kleden ..

We rijden terug en de avond wordt verder gevuld met een heel interessant debat over duikveiligheid, onder leiding van Karel. Het is al na middernacht wanneer we in ons bed liggen. Gelukkig is de kentering bij de Zeelandbrug morgen niet te vroeg! Wordt vervolgd.

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief