Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Drie voor de prijs van één!

Waarom meerdere duikplaatsen afrijden als je de mooiste al gevonden denkt te hebben? Duikreporter Dirk Van den Bergh duikt driemaal bij de Zeelandbrug.

Afspraak om 11.00 uur bij de brug met buddy Petra Zondervan. We gaan op de LW kentering duiken. Die is om 12.20 uur. Om 11.40 uur liggen we in het water. Prachtig weer, vlakke waterspiegel en … we hebben het beste zicht van dit jaar bij de Zeelandbrug!

Dirk-Van-den-Bergh_20170811_harlekijnslakjes-53950

We gaan links van de brug op zoek naar slakjes en we vinden ze! Bruine plooislakken, harlekijnslakjes, een gestippeld mosdierslakje en een blauwtipje. Petra is een echte slakkenliefhebster en ondertussen heb ik ook al wel geleerd hoe ze te ontdekken: kijk uit naar de eieren of naar het voedsel dat ze meestal exclusief lusten! De mooie zeedahlia krijgen we er gratis bij!

Dirk-Van-den-Bergh_20170811_blauwtipje-53950

Onze eerste duik duurt 73 minuten en we gaan max 14,4 meter diep. Een geweldige duik! Waarom zouden we ons verplaatsen voor de volgende? We besluiten om bij de brug te blijven, tussenin een driftduikje te doen en dan tenslotte nog ééntje op de HW kentering te doen om onze 50e duik samen te kunnen vieren … We krijgen gezelschap van Danielle en Marco en het is gezellig bijpraten tot we voldoende oppervlaktetijd hebben.

Dirk-Van-den-Bergh_20170811_Noordzeekrab-53950

Tijdens de driftduik is het natuurlijk moeilijker om mooie beelden te maken. De stroming valt echter goed mee. We proberen de gehoornde steenslijmvis te vinden, getipt door Danielle en Marco, maar dat lukt ons niet. Na 61 minuten en een max diepte van 12.2 meter zijn we terug boven.

Dirk-Van-den-Bergh_20170811_raster-pitvis-53950

Ook tijdens onze derde duik gaan we op zoek naar de gehoornde steenslijmvis, maar tevergeefs. Onze duik wordt echter goed gemaakt door de sepiaatjes: we komen in de kindercrèche terecht, waar ze wel met vijf tezamen te zien zijn! Geweldig om ze bezig te zien! We gingen het kort houden, maar de sepiaatjes beslissen er anders over …

Dirk-Van-den-Bergh_20170811_sepia-53950

Petra overtuigt me om onze 50e te gaan vieren bij “Even Pauze”. Op weg naar daar belt Petra: “zo dadelijk sluiten ze!”. Ja, we zijn het uur een beetje uit het oog verloren. Rechtsomkeer naar Zierikzee en daar eten we nog gezellig buiten op een terrasje!

Onderstaande video is in HD1080p, dus settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief