Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Schandaal in de Put van Ekeren?

Duikreporter Dirk Van den Bergh gelooft zijn ogen niet als hij in de Put van Ekeren bij de beelden komt. Wat is hier aan de hand?

Momenteel is het slecht zicht in de Oosterschelde en dus maak ik nog maar eens een duikje in de Put van Ekeren waar het zicht momenteel heel goed is en het jonge leven massaal aanwezig is.

Ik duik met buddy Nathan. Het is pas zijn 22e duik en dit speelt in het vervolg van het verhaal wel een rol.

Prachtig weer, goed zicht, naar schatting minimum 6 meter en een zalige watertemperatuur van 23° C!

We zien weer veel visjes en deze zoetwatermosseltjes hebben we een speciaal plekje uitgezocht …

Dirk-Van-den-Bergh_2018-07-20_zoetwatermosseltjes-68574

Op zoek naar de grote snoek (die weer niet thuis is) zwemmen we tussen de prachtige onderwaterplanten. Hé wie heeft dit blaadje afgebroken? Wij niet hoor … een fuut?

Dirk-Van-den-Bergh_2018-07-20_blad-fonteinkruid-68574

Mijn buddy is zelfstandig fotograaf, voornamelijk van portretten (boven water) en dit beeld heeft natuurlijk zijn volle aandacht!

Dirk-Van-den-Bergh_2018-07-20_buste-68574

Het valt echter op dat het zicht hier veel minder wordt en even verder, wanneer we bij het beeld van de buddies aankomen, wordt het duidelijk … Twee pipo’s zijn met een stalen borstel het beeld aan het afschrapen … What the xxxx? Is dat de kunstenaar zelf die zijn beeld proper wil houden? Dan moet hij het maar aan de oppervlakte zetten! Ik heb er een andere mening over … het zijn twee duikers die onverantwoord te werk gaan. Beseffen zij niet dat er op dat beeld heel veel leven zijn toevlucht heeft gevonden? Zij schrapen dit gewoon kapot! Bovendien poseren ze nog fier voor mijn camera (ik heb dus de beelden van de daders, maar even voorzichtig met de privacy wetgeving hé!) … en … ze zijn aangelijnd met een buddylijn, geen ervaring? Ik vermoed van niet en des te onverantwoord hun daad. Het stof zal bovendien nog voor alle duikers na hen op de thermocline blijven hangen. Ik kan niet ageren, want ik moet op mijn buddy letten die ik nog amper zie. Was ik hier maar met buddy Pierre Spirlet … of liever niet … want dan hadden die misschien niet meer boven gekomen …
Hier een beeld van hoe de buddies er eergisteren uitzagen:

2018-07-12 Put van Ekeren met Bas en Mirjam-68574

En hoe ze er nu uitzien …

Dirk-Van-den-Bergh_2018-07-20_buddy's-68574

Ik weet niet wat die duikers bezield heeft en dat ze er blijkbaar nog trots op waren ook. Ik zet hier mijn eigen mening neer en hoop op reactie zodat ik dit kan aankaarten bij AVOS en dit in de toekomst niet meer zal voorvallen!

In Lanzarote hebben ze een miljoenenproject opgezet, juist om leven op de beelden te krijgen en zo ander leven aan te trekken! Daar zag ik met eigen ogen het succes van die onderneming …

We vervolgen onze duik en de mist klaart op, zodat we verder kunnen genieten. Assholes!

Mijn buddy zet een recordduiktijd neer van 80 minuten en ondanks zijn nog maar recente duikervaringen is hij er zich ten volle van bewust dat er hier iets niet in de haak was. Hebben die mannen soms geen opleiding gevolgd?

We vergeten het even en genieten nog na van onze duik. Hé tijd om te vertrekken, want ik moet nog naar de verjaardagsduik van Petra Zondervan!

9 reacties

 1. Avatar

  Inderdaad, WTF??? … dat was ook mijn reactie!

  REAGEREN
 2. Avatar

  Misschien even dingen checken voordat je zaken publiceert en/of aanneemt.
  De buddylijn was blijkbaar omdat het een gehandicapte duiker betreft. Verder gaat het om de eigenaar van het beeld . Indien hij dat wenst schoon te houden lijkt mij dat zijn volste recht, of het schoner is met of zonder begroeing laat ik in het midden.

  Mvg,

  David

  REAGEREN
  • Avatar

   Hallo David, ik ga er vanuit dat jouw info 100% betrouwbaar is en dan is dit voorval voor mij uitgeklaard. Zonder publicatie zou dit niet het geval geweest zijn: ik was op zoek naar de reden, vandaar die publicatie. Toch blijven alle argumenten om dit niet te doen in mijn ogen gehandhaaft: de natuur zorgt uiteindelijk zelf wel voor de reiniging van onderwaterobjecten.

   REAGEREN
   • Avatar

    Makkelijk natuurlijk, eerst een schandaalverhaal publiceren zonder enige factfinding te doen en als het allemaal larie en apekool/fake news blijkt te zijn zeggen dat het voor jou rond is want dat je nu weet hoe de vork in de steel zit. Voor de mensen die jij onterecht te kakken hebt gezegd zal de nasmaak iets zuurder zijn en een verontschuldiging zou wel passen.
    Inderdaad een Master ben je niet, zeker niet als verslaggever. Shame on you !

    REAGEREN
    • Avatar

     Hoi Peter wie? Anoniem reageren is ook niet zo mooi hoor … Jij bent niet veel beter, want je zet mij hier ook onterecht te “kakken”. Ik kom uit voor mijn mening. Verontschuldigingen wegens mijn inderdaad misschien te hevige reactie en niet gepaste bewoordingen zijn aangeboden aan de betrokkenen. Dit wil echter niet zeggen dat ik er mee akkoord ben, zie ook mijn antwoord aan David vóór jouw reactie. Er is nog steeds het feit dat ik geleerd heb om onder water overal af te blijven en mijn trim zo te verzorgen dat ik zo weinig mogelijk stof maak zodat duikers na mij ook nog kunnen genieten van het onderwaterleven. Misschien op dit punt dan toch teveel “Master”? Hier kwamen wij in een zone waar door die “werkzaamheden” helemaal geen zicht meer was en het niet meer genietbaar was. Ik betaal bovendien om in de Put van Ekeren van het prachtige onderwaterleven te komen genieten, niet om in het stof te duiken veroorzaakt door werkzaamheden die, al of niet noodzakelijk, dan toch op een verkeerd tijdstip uitgevoerd worden. In al die optiek blijf ik bij mijn mening en is het voor mij niet rond zoals jij onterecht aanhaalt. En er is meer, maar ik zal me nu maar voorzichtig uitdrukken. Weet je dat er ook “werkzaamheden” aan de kruiken werden uitgevoerd? Die hingen op een bepaald moment ondersteboven omdat ze (misschien ook wel door de eigenaar?) gevuld werden met lucht. Maar waarschijnlijk is hier ook weer een verklaring voor …

     REAGEREN
 3. Avatar

  Dirk , prachtig filmpje ! en ook al uw vorige filmpjes . Zo kunnen we genieten van het onderwater leven . En trek u niets aan van al die criticasters , want meestal zijn dit geen zo een fervente duikers zoals u !!!

  REAGEREN
  • Avatar

   Bedankt Hugo.

   REAGEREN
 4. Avatar

  Hoie Dirk, ik zag je nieuwste video – 16 sept- 2020 dat je hier weer aan het duiken was en wilde wat meer weten ook over het beeld wat je filmde en zo kwam ik hier terecht. Mooi blog en we leven in een vrije wereld al zal je dit niet zeggen maar eerlijk je mening uiten mag best. Dat zal ik zelf ook doen. Ik reageer wel niet altijd op je kanaal maar bekijk wel met veel plezier naar je duik momenten. Groetjes, Tine

  REAGEREN
  • Avatar

   Bedankt Tine!

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief