Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Rifhaaien en een wandelende haai


Datum:  28 november 218
Duiklocatie: Halmahera, Indonesië

duikreport-call-to-action-350x85

Na een geweldige eerste vakantiedag, begint de nieuwe dag om 5 uur in de ochtend. Duikreporter Sandra Boerlage rolt uit bed met het idee dat er dan meer tijd is om van een nieuwe duikdag te genieten.

Voor deze dag hadden we een perfecte planning met als 3de duik een wrakduik, waarbij ik zeker mijn groothoek kon gebruiken. Dus na de ochtend duik heb ik mijn camera omgebouwd tot groothoek.  En plonsde we na een stevig ontbijt het water weer in waar we onze ogen de kost gaven aan prachtig hard en zacht koraal, met in het blauw wat verschillende rifhaaien.

Weer aan boord bleek er een klein probleem met stroomschakelaar van de genarators, waardoor we weer terug moesten naar de haven van Labuha om dit te fiksen. Helaas geen wrakduik voor vandaag, maar een duik dichtbij de haven. Geen probleem wat mij betreft aangezien we daar ook prachtig gedoken hebben.
Voor het tijd was om te duiken eerst aan wal, waarbij we gezelschap kregen van een aantal kinderen met een baby aapje. Best schattig om te zien hoe zo een beestje zich helemaal vastklemt aan een t shirt.

Dus ondanks de pech niet bij de pakken neer gezeten en lol gehad, met nog twee top duiken bij Jetty Kupal. Waar we voor het eerst een wandelende haai en een bobbitworm gezien hadden.
Eric had dus met de avond briefing genoeg te vertellen over de dag en het verloop van het stroomprobleem. Dit was gedurende de dag opgelost door op 1 generator verder te gaan, waarbij ondertussen vanuit Manado het juiste onderdeel aan kwam gevolgen.

Tegen etenstijd was onderdeel binnen en we kregen dan ook te horen dat we na het kijken van wat True Facts over de bobbitworm en de hengelaarsvis we tijdelijk zonder stroom zaten tot probleem verholpen was. Dit duurde ongeveer 45 minuten waarna we tijdens de nacht koers zetten naar Pigaraja om de volgende dag toch een duik bij het wrak te maken.

4 reacties

 1. Avatar

  Spannende reis Sandra! Die bobbitworm…. spooky!

  REAGEREN
 2. Avatar

  The bobbitworm, what a great picture. WOW
  keep up the good work

  REAGEREN
 3. Avatar

  Thanks Katja hope to see you on a next dive trip

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief