Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Schitterend zicht aan de Bergse Diepsluis

Datum  04-10-2014|
Locatie  Bergse diepsluis
Oké, nog één keer. De allerlaatste keer zoeken naar dat visje met dat gewei. Ik wil het gewoon nog niet opgeven.

04-_9076276Ik kom voor mijn doen best wel laat aan op de Bergse diepsluis, na een praatje met andere duikers tuig ik de spullen open trek mijn nog natte pak aan en dan het water in.
Ik heb mijn zoektocht wat uitgebreid namelijk het ondiepe plateau aan de rechtse kant, ik ga onderwater en het zicht is schitterend op sommige stukken is het zeker 10 meter al zou ik de gehoornde slijmvis niet vinden dan is dan pech het is gewoon genieten onderwater. Ik ben al een tijdje onderwater en ik heb al spijt dat ik mijn groothoek niet bij had man wat is het schitterend, zeker als de zon doorkomt en op dat rode wier schijnt is gewoon geweldig mooi om te zien.
Ik ga een beetje zoeken tussen de stenen waar het rode wier opzit ik vind van alles maar niet dat ene visje en na een tijdje heb ik het gevoel dat het helemaal niks word met dat ene visje dus zet ik die gedachten overboord en ga gewoon lekker duiken.
Ik vind honderden plooislakjes in het wier van ini tot mini soms zie je wel eens rood gekleurde maar deze zijn allemaal bruin en niet zo fotogeniek helaas.04-P7070946
Ik kom tig verschillende grondels tegen, als ik iets aan het fotograferen ben dan gaan er ineens een heleboel voor me liggen misschien denken ze wel dat er iets te halen valt want ze blijven allemaal mooi liggen.
Er word ook af en toe gevochten er blijkt een pier uit de bodem te komen en deze word massaal aangevallen door verschillende grondels.
04-PA042814Ik probeer nog wat kreukels op de foto te zetten en het blijft moeilijk, van de duizenden die er op de stenen zitten zijn er maar een paar die er goed voor zitten om op de foto te zetten en van die paar zit er soms die goed zit voor een foto de meesten gaan dicht als je er licht op schijnt maar het lukt toch om er eentje op te zetten.
Ik zie ook een ander soort huisjesslak hij is wat kleiner en zijn huisje lijkt of er een grijs verfje overheen zit en er komen meerdere tentakels uit buiten zijn 2 voelsprietjes en ze zijn dunner en langer dan een alikruik, heeft iemand een idee welk soort het is laat me het weten. Ik ga me hier de volgende keer op focussen want ze zijn van dichtbij toch mooi om te zien.
E gaan verder en het is nog steeds genieten, het zicht en ik ben nog geen een andere duiker tegen gekomen tot ik in de buurt van de instap kom het word stoffig en ik zie de eerste vinnen al in beeld verschijnen, ik ga er maar uit ik heb al bijna 2 en half uur onderwater gelegen en ik heb van elke minuut genoten.04-P6080321
Na de duik nog een praatje gemaakt dan is het spullen opruimen en naar huis.
Duik 757, Zondag 04-10-2015, Bergse diepsluis, Nederland.
Ik ben ongeveer 146 minuten onderwater geweest, ik ben rond 08:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was goed, ik ben max. 3,8 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten