Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René van der Laan – Macro in de deining

Een duik maken op duikstek Den Osse haven in het Grevelingenmeer voor macrofoto’s, dat is het plan van Duikreporter René van der Laan.

Het is zaterdagochtend, en omdat de Sepiagekte een beetje af lijkt te zwakken, besluit ik om een ander plekje aan te doen. De Grevelingen bijvoorbeeld. Omdat Den Osse al vroeg behoorlijk druk kan zijn, gok ik op Den Osse Haven. Ook daar blijken al aardig wat auto’s aanwezig, maar ik kan mijn trouwe busje er helemaal vooraan tussen wringen, met toch genoeg afstand op de buurman. Lekker! Lia, mijn vrouw is mee voor support, zij gaat dit keer niet te water. Na mezelf en mijn camera startklaar te hebben gemaakt, begin ik aan het bekende loopje. Bij het strandje loop ik richting de betonblokken waar er een plekje is om makkelijker te water te gaan. Er staat een briesje richting de kant en wat golfjes, maar het valt mee. Eenmaal onder blijkt dat de deining op 2,5m nog steeds aanwezig is.

Ik ben ingesteld op macro opnames te maken, maar het is een natte lens, dus kan ik deze onder water ook verwijderen. al gauw kom ik wat grondels tegen. Sommige verplaatsen zich telkens als ik er goed voor lig, maar er zijn ook wat topmodellen bij. verder wat anjelieren, krabbetjes en het gebruikelijke spul. met de grondels lukt het voor mijn doen aardig, en al gauw schiet de tijd goed op. Aan het einde van de duik, die zo’n 80min. heeft geduurd, kom ik ineens een aantal blauwe haarkwallen tegen. Toch nog even die cmc macro lens eraf geschroefd en geprobeerd om de de haarkwallen vast te leggen. Tevreden stap ik uit het water, waar Lia al op me wacht. Na het omkleden nog even genoten van een frietje bij Even Pauze. zo voelt het in ieder geval ECHT weekend.

DIG01083-115341

DIG01112-115341

DIG01113-115341

DIG01121-115341

DIG01124-115341

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief