Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Noorwegen duiktrip deel 2

Veel lipvissen, een platvis, zeesterren en zeeappels: zelfs een kantduikje in de haven van Avik is meer dan de moeite waard. Lees en kijk mee in het duikreport van John Landa.

Duik 902, zondag 24-09-2017
Na het middag eten gaan we nog een klein duikje maken in de haven van Avik: gewoon je spullen aan, op de rand van de haven gaan zitten en er in plonzen.

6-J9240198-56814

We gaan linksaf en we zien wel wat we tegen komen eerst heb je een zandvlakte en daarna komen de rotsen en ook deze keer komen we tig lipvissen tegen. De kleine lipvissen zwemmen gewoon voor je lens langs maar die prachtig gekleurde lipvissen zijn niet zo makkelijk te fotograferen ze schieten weg als je in de buurt komt.

2-J9240195-56814

Ik zie ineens een grote platvis op de bodem en ik schat hem tussen de 35 en 40 centimeter ik heb mijn arm er naast gelegd en reikt van hand tot elleboog dus die 35 tot 40 centimeter was geen visserslatijn. We komen op een plek waar allemaal kabels, een motorblok en wat banden liggen en op een rotsblok zit een enorme zee appel het lijkt wel een witte bal die tegen een muur is geplakt.

5-J9240164-56814

Na wat foto’s in verschillende posities zwemt er elke keer een lipvis voor mijn beeld, sh!ps elke keer als ik een foto van een lipvis wil maken zwemmen ze weg en als je ze niet op de foto wil hebben gaan ze er voor liggen.

3-J9240207-56814

Na een tijdje keren we om en gaan we terug naar het haventje jammer genoeg word het licht een stuk minder ik moet mijn ISO al een stuk opschroeven en mijn sluitertijd flink lang om nog een groene achtergrond te krijgen. Na een tijdje zie ik een nog een ijszeester op een rots ik maak nog wat foto’s en we zwemmen weer terug naar de instap.

5-J9240212-56814

Onderweg naar de instap komen we nog een oude stenen fles tegen na een inspectie bleek de bodem er niet meer in te zitten we nemen hem wel mee als souvenir. Daarna er uit spullen opruimen en dan ga ik het eten klaar maken voor 12 personen.Ik ben ongeveer 56 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 17:00 uur te water gegaan, de water temperatuur was 15 graden, het zicht was heel goed, ik benmax. 12,2 meter diep geweest.

4 reacties

  1. Leuk John!

    REAGEREN
  2. Gaaf om zo’n kruik te vinden!

    REAGEREN
  3. Super leuk!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief