Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Nat pak

Duikreporter Leendert Smit bereidt zich optimaal voor op een duik in het koude water van de Oosterschelde. Alhoewel, optimaal?

De kerstdagen voorbij, een vrije dag zonder verplichtingen en redelijk weer. Wat houdt mij tegen om een duikje te gaan maken. Laag water valt ook nog eens heel gunstig dus op naar de Zeelandbrug.

Ik verbaas mij over de relatieve drukte. Er staan toch zeker 10 auto’s en iedereen is zich al aan het klaarmaken om te water te gaan. Omdat ik verwacht dat het water aan de frisse kant zal zijn (6 graden blijkt later), heb ik wat extra kleding meegenomen. Geen speciale onderkleding voor droogpakken maar wel een lekkere dikke fleece met kraag. Tevens sla ik een katoenen handdoekje om, om evt. kleine lekkages door mijn hals seal op te vangen.

20181227_022__DSC4573-76785

Mijn handschoenen heb ik vervangen door wanten. Wat onhandig om de camera te bedienen maar als ik hem alvast aan doe en instel op de meest waarschijnlijke instellingen moet dat gaan lukken.

De eerste minuut onder water gaat het prima maar daarna lijk ik een koud straaltje te voelen, zoals gewoonlijk bij mijn hals seal. Ik besluit het voorlopig te negeren en verwacht dat dat handdoekje het wel zal opvangen. Ik heb het verder ook helemaal niet koud dus ik duik vrolijk verder en maak een paar foto’s.

20181227_003__DSC4552-76785

Maar dan voel ik ineens een koud stroompje mijn kruis in lopen. Gatverdamme, er is echt iets serieus aan de hand. Ik ga wat ondieper maar nu krijg ik het ineens steenkoud en ik breek de duik af.

20181227_016__DSC4567-76785

20181227_009__DSC4558-76785

Als ik terugloop naar de auto voel ik het water in mijn schoenen soppen. Dit is foute boel en ik besef dat ik geen droge kleding bij me heb. Inwendig vloekend en tierend spoel ik mijn spullen, doe mijn pak uit en spring zo snel mogelijk in de auto.

Onderweg speculeer ik over de oorzaak. Vermoedelijk hebben de kraag van de dikke fleece plus de handdoek de hals seal zodanig uitgerekt dat hij gewoon niet goed zijn werk kon doen. Pluspunt: koude handen had ik beslist niet!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief