Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Mooie duik in de Leemslagenplas

Duikreporter Harry Brummelhuis dook in augustus 2017 nog in de Leemslagenplas, iets wat nu niet meer toegestaan is. Bekijk zijn video die hij tijdens zijn duik maakte.

Afgelopen augustus zijn buddy Jan en ik, zoals zo vaak in de Leemslagenplas geweest. De plas bij Almelo, waar we tot voor kort een gedoogvergunning hadden.

Of we kunnen blijven duiken is nog onzeker. Op dit moment even niet. De plas wordt verhuurd aan derden. Karpervissen en duiken is niet de meest ideale combinatie. Afwachten maar.

Maar toen was het nog geen probleem. In die periode stikt het van de jonge vis. Meteen bij de instap is het al raak. En iets verderop bij de SUV , die de brandweer daar heeft afgezonken, zat een grote snoek. Dus veel meters hebben we die dag niet gemaakt.

De UK 269 op 22 m diepte kent dan niet veel leven, dus daar zijn we niet geweest. Ook Ukje, het kleine zusje van de UK, hebben we dit keer overgeslagen.

In het voorjaar is het zicht vaak slecht. In de winter is het beter. Vaak gingen we dan naar de canyons, steile wanden van leem, die zijn blijven staan, toen er zand werd gezogen. De grillige vormen gaven de illusie van vliegen in de Alpen langs de steile bergwanden. Hoewel ik moet toegeven, dat ik goed ben in fantaseren.

snoek-60828

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief