Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mirjam van der Sanden – Op duiksafari naar Marsa Alam

Duikreporter Mirjam ging samen met Bas en Mees een week naar Marsa Alam. Duiken, duiken, duiken! Ze maakte een film van een heerlijke vakantie.

nachtduiken-101329

Na een periode van hard werken hebben we (Mirjam, Bas en Mees) ons zelf getrakteerd op een duikvakantie naar Egypte. We vertrekken 10 februari en de 21e vliegen we terug. Het is winter in Nederland en dat betekent storm. Storm Ciara zorgt voor de nodige vertraging bij vertrek, ruim 8 uur later dan gepland komen we ’s avonds laat aan op het resort van Red Sea Diving Safari. We kunnen gelukkig nog wat eten en uitgeput vallen we in slaap. De volgende ochtend is de reis alweer vergeten en gaan we het duikresort verkennen. Het is er erg rustig en nog best fris zo in Februari, gelukkig waren we gewaarschuwd om wat extra truien en lange broeken mee te nemen. Het water is 21 graden en we duiken in een enkel 7 mm pak.

Het duikresort is goed ingericht. Er is een grote duikbasis waar ieder duiker een kluisje krijgt. (slotje mee is handig) Ertussen zijn banken waar je je set kunt opbouwen en je je kan omkleden. Verder is er natuurlijk volop perslucht en nitrox verkrijgbaar. Ze hebben een groot planbord waarop je kan aangeven waar je gaat duiken, met wie, hoe lang en op welke manier (kant, boot-kant of boot-boot en dan ook nog zuid of west) er mag onbeperkt gedoken worden op het huisrif van 6 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. We maken dan ook regelmatig 3 duiken op een dag. De nachtduiken zijn echt favoriet bij ons. Zo fijn dat, dat hier kan. Verder kan je excursies boeken naar diverse duikstekken in de naaste omgeving, waaronder ook het beroemde Elphinstone en Abu dabbab. We maken 24 duiken in 10 dagen, heerlijk genieten.

grootbekmakrelen-101329

mirjam bas mees op de steiger-101329

Het eten op het Resort is fantastisch lekker en vooral de toetjes zijn heerlijk. Aan het milieu is ook goed gedacht op het resort. Overal zijn watertappunten waar je, je eigen fles kan vullen met heerlijk koel en schoon water. (geen plastic wegwerpflessen hier) Het afval wordt gescheiden ingezameld in biologisch afbreekbare zakken. Verder kweken ze ook hun eigen eten in kassen.

Het huisrif is erg mooi en er zit veel vis. Het zich wisselt van dag tot dag, maar meestal is het goed. Op het huisrif zwemt vaak een school grootbekmakrelen rond, erg grappig om te zien. Verder zitten er erg brutale koraalduivels, die je graag achtervolgen tijdens de nachtduiken.

In een filmpje van 10 minuten heb ik onze duikvakantie samengevat. Dompel jezelf even onder in de rode zee en geniet van al het moois daar onder water.

brutale koraalduivels-101329

bootduiken huisrif-101329

2 reacties

  1. Heerlijk, Egypte, net voor de Corona uit brak…
    Wij zouden deze zomer zijn gegaan naar Marsa Alam in Brayka bay…helaas dat kon niet door gaan.
    Welk ressort zaten jullie?

    REAGEREN
  2. Red Sea diving Safari, Marsa Alam, Marsa Shagra village

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief