Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Giant Turtle!

Op zijn laatste duikdag in Dahab duikt Dirk van den Bergh bij Lighthouse. Naast door mensen gemaakte kunstwerken onder water, ontdekt hij ook enkele biologische kunstwerken.


Datum:  5 december 2016
Duiklocatie: Dahab, Lighthouse

duikreport-call-to-action-350x85

Dirk_Van_den_Bergh_20161205_schildpad_en_duiker-44871

Laatste duik dag … Het is al prachtig geweest en vandaag krijgen we nog twee mooie afsluiters voorgeschoteld!

We moeten zien dat we op tijd terug aan de oppervlakte zijn, want morgennamiddag moeten we vliegen …

Een eerste duik doen we bij Lighthouse. Daar hebben we met de nachtduik ook gedoken, maar nu is het totaal anders. Lighthouse is de meest centraal gelegen en populairste duikplaats van Dahab, heel gemakkelijk toegankelijk: er is zelfs een trapje om in het water te gaan!

We zijn met drie: duikgids Gunther, buddy Pierre Spirlet en ik. Annemie duikt met twee nieuwe gasten die gisteren aangekomen zijn. Gunther leidt ons eerst langs enkele kunstwerken die in het water geplaatst zijn. Hier vinden de vissen een schuilplaats. Vreemd is het om in Egypte een olifant tegen te komen en dan nog wel onder water! Ik had eerder een kameel verwacht!

Dirk_Van_den_Bergh_20161205_Blauwgespikkelde_pijlstaartrog-44871

Ik zie een blauwgespikkelde pijlstaartrog en kan hem mooi van dichtbij in beeld nemen. Daarna wijst Gunther er nog twee aan, maar mooier dan de deze gaat toch niet lukken!

Dirk_Van_den_Bergh_20161205_school_vissen-44871

Net als bij de nachtduik staat op de ronding weer een beetje stroming. Tijd om terug te keren, want mijn luchtvoorraad is weer duidelijk aan het zakken … Ik heb al een vrijwillige veiligheidsstop gehouden, maar dan wijst Gunther in de diepte een schildpad aan! Dat kan ik niet laten gaan hé … terug naar 14,5 meter … Hoe dichter ik kom, hoe groter ze wordt. Het is de grootste schildpad die ik ooit gezien heb! Ze blijft rustig dooreten terwijl ik vlak boven haar hang. Waw! Dat zullen mooie beelden zijn! Ik moet stoppen met filmen, want mijn computer is maar signalen aan het geven … Ik doe teken aan Gunther dat ik nog slechts 40 bar over heb. Hij stelt me echter gerust met het afgesproken teken dat we dicht bij de uitstapplaats zijn en verplicht me als het ware om verder te filmen! Thanks Gunther!

Nu moet ik nog wel opnieuw een veiligheidsstop maken … Vlakbij de uitstap komen we ook nog een “ansjovis run” tegen … nog wat filmen! Ik kom uiteindelijk nog met 24 bar boven, dus al die onrust weer voor niets …

Dirk_Van_den_Bergh_20161205_Olifant-44871

Ik vond dit een mooie afsluiter en besluit om de tweede duik niet mee te doen. Ik voel de vermoeidheid en het is mooi genoeg geweest! Gunther zegt echter dat ik die duik niet mag missen … het is een ondiepe duik en de kans om zeepaardjes te zien is groot … Zal hij me tijdens het oppervlakte-interval nog kunnen overhalen ???

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief