Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mark de Bakker – Live-aboard in Sudan

De live-aboard die Duikreporter Mark maakte in Sudan, is met stip een van zijn mooiste duikvakanties. Hij maakte een video met ludieke beelden van de duikers boven water en prachtige beelden van de onderwaterwereld.

Mijn mooiste duiken in de 15 jaar dat ik duik, heb ik in februari 2019 gemaakt tijdens een liveaboard Sudan Noord. Aan boord van de Ocean Window is vanuit Port Sudan koers gezet richting in noordelijke richting.

We duiken op prachtige riffen zoals Sanganeb, Shaab Suedi, Angarosh, Merlo, Gotta el Bana, Shaab Rumi en op het wrak van de Umbria vlak voor Port Sudan. Shaab Rumi, wellicht bekend Precontinent 2 van Jacques Cousteau, is een prachtig rif waar zelfs enkele overblijfselen van Precontinent nog aanwezig zijn onder water. En ook erg fijn, we liggen bij alle riffen met hooguit twee liveaboard schepen tegelijk.

Ik kan wel een boek vullen over deze week maar er is met camerabeelden van een aantal duikers een hele leuke film gemaakt met ludieke momenten boven water en prachtige beelden onder water. En beelden zeggen meer dan duizend woorden.

2 reacties

  1. Mooie locatie had meer grote dier vissen verwacht
    te spotten.

    REAGEREN
  2. Het enthousiasme en de lol spat er vanaf op deze film! De trip naar Sudan staat ook nog op mijn bucket list!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief