Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – De eerste Tubularia’s

Het voordeel van doordeweeks duiken is dat het lekker rustig is. Duikreporter Leendert gaat relaxt scharrelen rond de pijlers.

De voorspellingen voor ‘mijn’ duikdag zijn weer eens niet om over naar huis te schrijven. Ik had zaterdag moeten gaan bedenk ik te laat. Tegen beter weten in en met wat ondersteuning van buienradar en de windfinder stap ik toch in de auto. De miezer gaat over in drensregen en bij Bruinisse wordt er nog een tandje bijgezet. gelukkig is er een omkleedruimte bij de brug. Het zou de eerste keer worden dat ik daarvan gebruik moet maken. Plotseling, net na de sluis, wordt het droog. Het wordt nog gekker want er staan zowaar 6 auto’s op de parking. Mega drukte op deze maandag ook al omdat een truck met oplegger bezig is de donkerblauwe containers op te halen. Iedereen is al te water dus ik check nog wel even het getij, eet snel een boterham en kleed me om. Aha, de eerste 4 duikers komen er net uit. Zicht is prima, beetje melkig, en verder hebben ze niets spectaculairs te melden.

20191118_011__DSC6744-90020

20191118_042__DSC6775-90020

We gaan relaxt scharrelen rond de pijlers zoals het plan was. Daar bloeien inmiddels de eerste Tubularia’s alweer en daar kan ik niet genoeg van krijgen. Na een goed uur wordt het fris (watertemp 9 graden), dus terug naar de auto dan maar.

20191118_028__DSC6761-90020

20191118_046__DSC6779-90020

Het begint net stevig te regenen dus die kleedkamer komt nu heel goed van pas. Helaas is de kraan van de spoelbak nog steeds stuk en de brandslang doet het ook niet meer. Ondanks het weer is het weer een prima dag!

Dit bericht delen

Leendert Smit
Leendert Smit

Ik woon in Rotterdam en begon met duiken in 1991 met een NOB opleiding en schopte het tot 3* duiker. In 2004 kocht ik mijn eerste onderwatercameraset (Nikon Coolpix), enkele jaren later gevolgd door een Canon S3. Aanvankelijk nam ik onderwaterfotografie niet zo serieus totdat ik een tweedehands Ikelite-set voor een Nikon D90 overnam. Ik fotografeer voornamelijk in Nederlandse wateren, Zeeland en de Zevenhuizerplas, maar ik heb ook trips gemaakt naar Egypte, Filipijnen, Maldiven en Amerika (zee van Cortez, Bahama's).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *