Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Kerstboom vol paling

Een kerstboom? In de zomer? Als duiker kun je van alles tegenkomen. Duikreporter Steve Stegeman duikt in Duitsland tussen enorme hoeveelheden jonge vis en een kerstboom.

Zondag 13 mei stond een trip naar het Speicherbecken Geeste bij het Duitse plaatsje Lingen op het programma. Volgens de berichten was het zicht niet erg goed, maar door het aangename zonnetje mocht dat de pret niet drukken.

Eenmaal onder water bleek dat we ons in een ware kraamkamer bevonden. Over boomtakken hingen vele strengen baars eitjes en rond bijna elke schuilplaats zoals takken, riolbuizen of bomen hingen wolken met jong visbroed. Sommige wolken visbroed waren zo groot en dicht dat het zicht gewoon slecht werd van de jonge vis. Maar dat was zeker geen straf, het waren twee heerlijke duiken.

In de kerstbomen hingen vele dikke palingen die zich kennelijk tegoed deden aan een makkelijke maaltje jonge vis. Aan het einde van de duik kwam ook nog een mooie stekelbaars met een felrode buik voorbij, helaas liet deze zich niet filmen.

paling-66053

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief