Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duiktrip Noorwegen deel 6

Opnieuw gaat duikreporter John Landa de twee wrakjes bezoeken die ze op een duik eerder zagen. De lipvissen willen niet meewerken voor de foto, maar een krab blijft doodstil zitten. Later ontdekt John waarom.

Duik 906, woensdag 27-09-2017, Avik Noorwegen.
We hebben de lunch achter de rug en we maken ons op voor de tweede duik, ik en mijn buddy hebben besloten nog een keer op de wrakjes te duiken. Mijn buddy besluit ook zijn camera mee te nemen om de wrakjes op de gevoelige plaat te zetten.

11-J9270143-56847

Mijn buddy mag ook een fisheye lens uitproberen van een andere duiker dus hij kan het wrak er helemaal op krijgen als het moet. We gaan weer te water en zwemmen richting de wrakjes onderweg worden we weer vergezeld door verschillende soorten lipvissen, steenbolken en kabeljauw het blijft genieten hier onderwater.

15-J9270110-56847

We komen bij de 2 wrakjes en en we gaan beide helemaal los op de wrakjes ik maak foto’s van alle kanten, helaas werkt het weer niet mee want het is bovenwater vrij donker dus moet ik de ISO flink opschroeven, de sluitertijd zo lang mogelijk maar ik mag niet klagen de foto’s zijn aardig gelukt. We gaan verder en we kijken nog even naar de bekende kreeft met één voelspriet maar hij is niet thuis.

12-J9270141-56847

We gaan verder en gelukkig is het zicht goed want er drijven een flink aantal gele haarkwallen voorbij. Ik probeer toch nog een keer een foto te maken van deze kwallen met gevaar voor eigen leven. Ik probeer zo dicht mogelijk te komen en dan kun je zien hoe mooi toch eigenlijk zo’n kwal is maar toch blijf ik weer net te ver vandaan om echt een mooie foto te maken.

14-J9270123-56847

We gaan wat ondieper en ik zie dat er een mooi gekleurde lipvis mijn kant op komt, ik denk dit is mijn kans hij komt dichterbij en dichterbij en net als ik af wil drukken draait hij weg, AARGHHHH ik geef het op geen foto’s van een lipvis meer. We draaien om en gaan weer terug richtig de wrakjes onderweg maak ik nog een foto van een Noordzee krab onder een rots helaas zie ik in het verblijf op de computer dat er een vis lijn in zijn bek zit en die zat ook nog ergens aan vast.

16-J9270106-56847

Misschien dat we morgen terug gaan om de krab te bevrijden van deze vislijn. Nog even langs de 2 wrakjes en nog wat foto’s maken en in mijn gedachten zit ik al bij volgend jaar (als ik weer mee mag) ik heb iets in gedachten met een statief voor mijn camera en flitsers ik bruis van ideeën maar dat is voor volgende keer.

17-J9270095-56847

Anemonen zijn hier niet dicht bezaaid dus als je er tegenkomt moet je een foto maken. Eigenlijk is het gek dat je in de Oosterschelde duizenden weduwe rozen tegenkomt en het niet bijzonder vind, hier kom je tijdens je duik er eentje tegen en je word helemaal wild. De duik zit er op we maken nog een veiligheidsstop op 5 meter en we gaan er uit.

10-J9270151-56847

Camera, lampen en duikcomputer spoelen flessen op de compressor aansluiten en daarna de foto’s bekijken en mijn blog schrijven het was weer een geslaagde dag. Ik ben ongeveer 65 minuten totaalonderwater geweest, ik ben rond 16:00 uur te water gegaan, de water temperatuur was 15 graden, het zicht was heel goed, ik ben max. 11,8 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief