Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Het loopt niet altijd op rolletjes

Duikreporter Leendert Smit gaat duiken in Zeeland en ja, soms zit het mee en soms zit het tegen.

Het is niet leuk om er op maandagochtend achter te komen dat je vergeten bent om je flessen te vullen. En je was juist van plan om naar Zeeland af te reizen. Beide flessen zijn echt leeg dus bij een automaat langs gaan wordt een dure grap (duikwinkels en centra zijn vrijwel allemaal dicht op maandag). Dan maar op dinsdag. Het is nog een mooiere dag ook. Het is heerlijk weer en windstil. De brug zou een voor de hand liggende optie zijn maar de voortdurende berichten over slecht zicht nopen tot een alternatief: Strijenham en daarna Sint-Annaland (Stalland) of Anna Jacobapolder. Het videocameraatje is mee om de anemonen van Strijenham te filmen en hopelijk een Steenslijmvis. Zo gezegd zo gedaan. Na eerst wat bovenwater opnamen te hebben gemaakt ( 2x omdat ik er te laat achter kwam dat ik het macrovoorzetlensje had moeten weghalen) is het tijd onder water te gaan. Het zicht is echt goed, zeker 3-4 meter al wisselt het wel een beetje. De duik beperk ik tot een uur zodat ik genoeg tijd heb om eventueel de kentering bij Stalland te halen.

20190910_007__DSC6168-87181

Wat is het hier bij Strijenham toch heerlijk stil maar de tweede duik wacht. Ik volg gewoon mijn gevoel en sla af richting Stalland. Daar aangekomen is het wat drukker. Er zijn zelfs 2 andere duikers en verder wat wandelaars en hondenliefhebbers. Ook hier weer prima zicht maar tot mijn chagrijn blijkt de accu van de flitser na een stuk of 10 foto’s leeg.

20190910_010__DSC6171-87181

20190910_015__DSC6176-87181

De accu was vrijwel vol toen ik van huis weg ging dus waar dit nu weer door komt? Ik maak de duik verder af en , en merkwaardig toeval, ik moet daarna een stel helpen die problemen hebben met de accu van hun auto. Ook zij snappen er niks van, de auto was pas nog helemaal nagekeken…

2 reacties

  1. Avatar

    Duiken kost veel energie 🙂

    REAGEREN
  2. Avatar

    Mooi verhaal en zo herkenbaar…soms he…

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief