Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Erwin Gerritsen – Duiken bij Zandeiland 8 en 12

Een complete duikdag met bootduiken en een barbecue. Duikreporter Erwin is een dag naar Vinkeveen.

Duiken bij Vinkeveen is altijd een beleving maar aangezien het voor mijn buddy en mij een eind rijden is doen we het niet zo vaak.

Gelukkig plant Plezierduiker ieder jaar een gezellige dag bij ScubaAcademie en gaan we op zaterdag 22 juli met hun te water voor twee bootduiken, een lunch en een barbecue. De weersvooruitzichten zijn prima, alhoewel we later op de dag regen kunnen verwachten.

De eerste duik brengt ons naar Zandeiland 8. Een favoriete stek vanwege het vele onderwaterleven dat je tegen kunt komen en de mooie begroeiing. De stek wordt ook wel de ‘Snoekentuin’ genoemd wat eigenlijk een misleidende naam is omdat we er nog nooit snoeken gezien hebben, wel altijd snoekbaarzen en baarzen.

Die zijn ook nu weer volop aanwezig. Het is een beetje druk met duikers waardoor de snoekbaarzen onrustig zijn en niet stil blijven liggen. Lastig dus om ze goed op de film te krijgen maar nadat de meeste duikers rechtsomkeer gemaakt hebben lukt het toch. Ook de baarzen poseren mooi en zwaaien af en toe met hun rugvin naar ons. We nemen uitgebreid de tijd om te genieten en duiken dan rustig terug richting de boot. De terugweg naar de boot is niet zo interessant met alleen maar wat kleine visjes en af en toe een wegspringend rivierkreeftje. Altijd een grappig gezicht zo’n rivierkreeftje dat eerst rustig zit en zich dan achterwaarts springend vliegensvlug uit de voeten maakt.

Na de duik varen we terug naar de haven, genieten van een goed verzorgde lunch en maken onze set weer gereed voor de tweede duik.

Deze brengt ons naar Zandeiland 12, een stek met mooie veenblokken maar het onderwaterleven is er wisselend. Tja, vissen zwemmen en zitten niet vast op één plek.

Direct nadat we met een rol achterover te water zijn gegaan spotten we een grote snoekbaars. Het begint dus goed maar helaas blijft het daar ook bij. We zien wel veel kleine visjes en rivierkreeftjes maar het grote spul zit ergens anders in de plassen.

Toch is het niet saai want het landschap is mooi en het is altijd een sport om te proberen de vliegensvlugge rivierkreeftjes op de film te krijgen. Echt veel zin om voor model te spelen hebben ze niet maar het lukt toch.

Als uitsmijter zien we ook nog een jagende aalscholver voorbij zwemmen. Een prachtige zilvergrijze gestroomlijnde verschijning waardoor je echt even goed moet kijken wat het is.

Ook de tweede duik is dus geslaagd en we gaan tevreden met de boot terug naar ScubaAcademie voor een welverdiende en heerlijke barbecue.

En die weersvoorspelling….. de regen barst los als we onder het tentdoek zitten. Perfecte timing en een perfect duikdagje.

1 reactie

  1. Leuk filmpje van Vinkeveen , en de afsluiting bij ScubaAcademie is altijd een feest met de BBQ 🙂

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief